• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs

26.09.2019

18:41

PA ŠTA JE SADA OVO? MILOGORCI NAM OTVORENO ZAPRETILI! Pred Srbe postavljen nikad sramniji zahtev

Balkan

PA ŠTA JE SADA OVO? MILOGORCI NAM OTVORENO ZAPRETILI! Pred Srbe postavljen nikad sramniji zahtev

Podeli vest

Crnogorski pokret koji ne prestaje da šokira javnost alarmantnim anti-srpskim istupima, zapretio je Mitropoliji i Srbima iz Boke da ne pomišljaju da diraju u ,,nacionalni integritet nezavisne Crne Gore“, a zatim su poručili i da je svetosavlje ,,ništavno“, kao i da ,,velikosrpski prosti Bokelji“ nikad neće od Crne Gore dobiti veću autonomiju

Crkvi i Srbima Bokeljima naredili su i da smesta otkažu jubilej u manastiru Podlastva.

Oni su u javnom apelu predsednicima države, Skupštine i Vlade – Milu Đukanoviću, Ivanu Brajoviću i Dušku Markoviću, pozvali da ,,svojim autoritetom stanu u odbranu državnog i nacionalnog integriteta i digniteta“.

Istakli su da je Boka Kotorska sad deo Crne Gore i da njihovu nezavisnu državu niko neće ,,izlagati poruzi“, kao i da su, kako su kazali, ,,prosti i neuki“ Bokelji zbog ,,ništavnog svetosavlja“ u ,,velikosrpskom nacionalističkom transu“.

Dok već izgovorene reči i učinjena dela svih najavljenih govornika na proslavi šalju jasnu poruku da je na delu organizovanje i ohrabrivanje velikosrpskih nacionalista, s ciljem da raspire mržnju prema Crnoj Gori i Crnogorcima, i u konačnome nasrnu na ustavni poredak zemlje, navodi se u apelu ovog novocrnogorskog ultra nacionalističkog pokreta.

Takođe iz Crnogorskog pokreta kazali su i da srpski patrijarh Irinej radi protiv Crnogoraca, a da je Srbija koja želi da ,,nasrne na ustavni poredak Crne Gore – okupatorska država i da uz njenu pomoć Srbi Bokelji hoće da izglasaju izlazak Boke Kotorske iz Crne Gore.

Prisustvom patrijarha Irineja i njegovim govorom biće im stavljeno na znanje da uživaju podršku i zaštitu Srbije. Nagovešteno je da bi se na izvesnom velikosrpskome skupu u Boki, pod imenom Sabor Boke, izglasalo njeno izdvajanje iz Crne Gore, naveli su oni.

Oni su još jednom pozvali da se srpskom patrijarhu zabrani ulazak u Crnu Goru i pod hitno spreče proslavu jubilela SPC u Grblju i zaključili riječima kako ,,Crna Gora bez Crnogoraca postojati neće“.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazabgd

pre 4 godine

E moji Milogorci pa vi ni sami niste svesni da ste SRBI. I da bez srba vas nebi ni bilo.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija