• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

27.09.2019

18:08

MAKEDONCI PODRŽAVAJU IDEJU VUČIĆA! "Mali šengen" jedinstvena mogućnost za region!

Balkan

MAKEDONCI PODRŽAVAJU IDEJU VUČIĆA! "Mali šengen" jedinstvena mogućnost za region!

Podeli vest

Vlada Republike Severne Makedonije podržava ideju predsednika Aleksandra Vučića o ukidanju ekonomskih barijera između Srbije, Severne Makedonije i Albanije i vide to kao jedinstvenu mogućnost da se intenzivira međusobno povezivanje i ubrza integracija regiona u EU

- Ova inicijativa će uticati na brži i nesmetani protok ljudi, robe i usluga, smanjenje troškova privrednika i građana, povećanje izvoza, kao i razvoj turističkog potencijala - objašnjavaju iz vlade Severne Makedonije na pitanje Tanjuga o spremnosti da podrže ideju o formiranju "malog šengena" za nastup prema trećim tržištima.

Ekonomija ne poznaje granice, ona ruši barijere, a region ranije prepoznatljiv kao „bure baruta" danas otvara more mogućnost za bolji život građana, navode iz makedonske vlade i dodaju da svi zajedno imamo obavezu prema našim građanima, da obezbedimo mostove za brzo kretanje i saradnju.

ON JE OLOŠ I DŽELAT... A TI TREBA DA BUDEŠ INSAJDER I OTKRIJEŠ SVE! Knežević objavio još jedan SNIMAK O KORUPCIJI U CRNOJ GORI!

Mobilnost i dinamična komunikacija su karakteristike 21 veka, a danas one postaju karakteristike i našeg regiona, dodaje se, uz ocenu da je Vlada Republike Severne Makedonije posvećena regionalnim inicijativama koje doprinose povezivanju i umrežavanju Zapadnog Balkana u cilju bržeg razvoja regiona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

I koi će nam moj ponovo jugoslavija da bi nam unuci ponovo ratovali i delili se. SRBIJA KO SRBIJA A OSTALI KAKO IM VOLJA.

Marija

pre 4 godine

Setih se one narodne - ko sa đavolom tikve sadi... Neka mi neko objasni kakav je benefit za napaćenu Srbiju od ovoga

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija