• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2019

21:47

SRBIN HOĆE JEDNAK TRETMAN U HRVATSKOJ! Šaranović: Uprava Kraša ne sme da DISKRIMINIŠE!

Balkan

SRBIN HOĆE JEDNAK TRETMAN U HRVATSKOJ! Šaranović: Uprava Kraša ne sme da DISKRIMINIŠE!

Podeli vest

Nebojša Šaranović, vlasnik kompanije Kappa Star Limited koja je u poslednjih mesec dana kupila više od 22 odsto akcija hrvatskog Kraša kaže da očekuje da će njegova kompanija biti tretirana kao i svi drugi akcionari

- Time što smo na hrvatsko tržište ušli sa značajnim ulaganjem i pokazujemo poverenje u stabilno tržište kapitala i pravni okvir Hrvatske verujemo da ćemo biti tretirani ravnopravno kao i svi drugi investitori- rekao je Šaranović.



On napominje da mu je poznato da odredba o odobrenom kapitalu nije korišćena prilikom povećanja osnovnog kapitala Kraša u 2018. godini kada je osnovni kapital povećan odlukom Glavne skupštine.

Zbog toga, dodaje, ne vidi zašto bi se takva odredba primenjivala u budućnosti.

Šaranović je povodom informacije da bi Uprava Kraša mogla da ga diskriminiše i onemogući mu da učestvuje u dokapitalizaciji kompanije, rekao da je pitanje povećanja osnovnog kapitala i izdavanja novih akcija u nadležnosti Glavne skupštine.

- Očekujem da Kappa star limited ima jednak tretman kao i svi drugi akcionari Kraša- ocenio je Šaranović.

Dodao je da veruje kako ovlašćenje dato Upravi neće biti zloupotrebljeno time što bi bilo koji akcionar bio isključen iz prava prvenstva ili time što bi nove akcije bile izdate po neprimereno niskoj ceni.

HRVATI NE DAJU KRAŠ! Kompanija ima "otrovnu pilulu", prvi put se oglasio i SRPSKI PREDUZETNIK


- Takav eventualni postupak bio bi u direktnoj suprotnosti sa načelom jednakosti akcionara i povukao bi za sobom materijalnu i krivičnu odgovornost članova Uprave- kazao je Šaranović i ponovio da je uveren da će članovi Uprave profesionalno obavljati svoju funkciju ne stavljajući nijednog akcionara u diskriminišući položaj.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija