• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S/informer.rs

14.10.2019

11:31

MIRIŠE NA DEVEDESETE! AMERIKANCI UBACUJU DŽIHADISTE U BiH I SPREMAJU "ALIJIN" SCENARIO! Stručnjak za terorizam otkriva šta se krije iza INVAZIJE muslimanskih esktremista u regionu!

Balkan

MIRIŠE NA DEVEDESETE! AMERIKANCI UBACUJU DŽIHADISTE U BiH I SPREMAJU "ALIJIN" SCENARIO! Stručnjak za terorizam otkriva šta se krije iza INVAZIJE muslimanskih esktremista u regionu!

Podeli vest

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević smatra da nedavno upozorenje ruskog predsednika Vladimira Putina kako bi borci poražene Islamske države (ISIL) mogli da se pojave na Balkanu, treba uzeti krajnje ozbiljno

Galijašević za Insajder, između ostalog, tvrdi da sadašnje geopolitičko ponašanje SAD „neodoljivo podseća na devedesete godine prošlog veka“, kada su, prema njegovim rečima, Amerikanci širom otvorili vrata Balkana za radikalne islamiste.

– Ako se setimo 90-ih godina i načina na koji su ratovi sa Bliskog istoka političkom voljom zapadnih zemalja prebačeni na Balkan, onda sve ovo podseća na to vreme. SAD vojno napuštaju Siriju i smanjuju svoje prisustvo na Bliskom istoku, a u isto vreme koncentrišu svoje jedinice i potencijale u odnosu na Iran i prema Balkanu. Američka prethodnica već je došla na Balkan. Ovde su došli brojni specijalci zaduženi za određene poslove. Mnogi specijalni savetnici, saradnici, ljudi koji treba da rešavaju krize na Kosovu* i BiH – ističe on.

Foto: Informer dn

On, takođe, tvrdi da vojnici poražene tzv. Islamske države u BiH „neće dolaziti neorganizovano“.

– Oni ovde imaju i potencijale za prihvat, a postoje i određeni aranžmani koje je sprovodio Zapad. U zadnjih deset godina Islamska država, Al kaida, Al Nusra front, bili su vojna i geopolitička pešadija Zapada, pojašnjava on.

BOSNA U STRAHU OD DŽIHADISTA! Odložen povratak državljana BiH iz Sirije!

Galijašević kaže da NATO nije slao svoje vojnike u brojna područja, ali ističe da  je zato slao ISIL, razbijajući Libiju i Siriju. Glavni ratovi koje je NATO vodio praktično su, kako dodaje on, vođeni preko radikalnih islamista.

Upravo to izaziva zabrinutost jer vidimo da su SAD, zapravo, izvor nestabilnosti zapadnog Balkana. Sve što rade na Balkanu je destabilizacija i za to koriste i diplomatske i vojne mehanizme. U tom smislu, navodi Galijašević – upozorenje predsednika Putina i te kako treba ozbiljno shvatiti.

DRAMA! OPASNI EKSTREMISTI SA RATIŠTA DOLAZE U NAŠ KOMŠILUK! Sirija u BiH šalje 9 ISIS terorista!

– Jer nas to vraća u devedesete godine i trenutak kada je Bil Klinton, čim je preuzeo dužnost predsednika SAD, sve potencijale radikalnih islamista i avganistanske veterane prebacio na Balkan, dozvolio da Alija Izetbegović legalizuje odred „El mudžahedin“ kao vojnu formaciju u okviru Armije BiH, a onda ga pomagao iz vazduha raznim NATO intervencijama protiv položaja i važnih mesta Vojske RS i prema samoj Republici Srpskoj - zaključuje on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
galenika

pre 4 godine

Ne mogu nikako biti 90e.Tada su jedino pravoslavni iz srbije i Bosne bili naoružani,a svi oko njih nenaoružani,pa su napravili agresiju,strahjovite ratne zločine i genocid. Danas je situacija uveliko drugačija....nema više nenaoružanioh civila niti do zuba naoružane JNA i pravoslavnih!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija