• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs/index.hr

14.10.2019

20:56

SKANDALOZNA ODLUKA! Hrvatski sudija PUSTIO SEDAM SILOVATELJA koji su GODINU DANA SEKSUALNO ZLOSTAVLJALI I UCENJIVALI MALOLETNICU da se BRANE SA SLOBODE! (VIDEO)

Balkan

SKANDALOZNA ODLUKA! Hrvatski sudija PUSTIO SEDAM SILOVATELJA koji su GODINU DANA SEKSUALNO ZLOSTAVLJALI I UCENJIVALI MALOLETNICU da se BRANE SA SLOBODE! (VIDEO)

Podeli vest

Sudija Županijskog suda u Zadru Ivica Marković pustio je na slobodu sedmoricu mladića u dobi od 17 do 19 godina protiv kojih je policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su tokom 12 meseci u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju devojku

Silovanja su se dogodila u periodu od avgusta prošle do jula ove godine, a policija je zbog sumnje u više krivičnih dela prijavila dvojicu 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka, te dvojicu 17-godišnjaka.

 

Oni su, prema navodima policije, grupno silovali tada 15-godišnju devojku, neka od silovanja snimali su mobilnim, a snimljenim materijalom ucenjivali su devojku kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose. 

Pretili su joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks. Jedan od silovatelja bio je i njen bivši dečko, koji ju je pretukao u nekoliko navrata.

Policija je petoricu mlađih punoletnika privela prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod sudije istrage Županijskog suda u Zadru, svi su pušteni da se brane sa slobode. 

Skandalozna odluka suda u Zadru, koji je na slobodu pustio sedam osumnjičenih za grupno silovanje maloletnice, dobila je isto tako skandalozni nastavak za koji se pobrinuo portparol toga suda Hrvoje Visković koji se danas obratio medijima u vezi s tim slučajem, i za sve okrivio baš medije.

 

- Percepcija javnosti je vođena bombastičnim naslovima u novinarima, zbog što veće čitanosti, a ne onoga šta se stvarno dogodilo. Često se tenzije nepotrebno dižu - rekao je portparol suda o slučaju sedmorice mladića osumnjičenih za silovanje 15-godišnje tinejdžerke.

- U petak su privedena petorica mlađih punoletnika zbog više krivičnih dela koji se tiču polnog zlostavljanja. Nakon što ih je ispitao sudija istrage, zaključio je da nema opasnosti od ponavljanja krivičnog dela - rekao je Visković.

 

Novinarima nije bilo jasno na osnovu čega je istražni sudija Ivica Marković zaključio da nema opasnosti od ponavljanja dela s obzirom na to da tinejdžerku nisu silovali jednom nego u više navrata, ali portparol nije dao odgovor na to.

- To je stvar procene sudija istrage - odgovorio je Visković. Rekao je da su određene mere opreza, među kojima je javljanje policiji dva puta mesečno.

Mere opreza koje su određene su zabrana približavanja žrtvi, zabrana bilo kakvog komuniciranja, javljanja policiji dva puta mesečno - pobrojao je, s tim što je zaboravio da žrtva i osumnjičeni za silovanje žive u istom mestu.

Portparol suda je potvrdio da tinejdžerka koja je žrtva silovanja još nije ispitana.

- Tek trebamo da primimo predlog državnog tužioca i onda ispitivanje - rekao je, a na pitanje novinara da li je sudija pogrešio, ovako je odgovorio:

- Uopšte ne možemo da govorimo na taj način.

 

Danas poslepodne o slučaju se oglasilo Državno odvjetništvo RH najavivši žalbu na ovakvu odluku, jer, kako su istakli u saopštenju, žrtva je dete.

(VIDEO) OTAC MONSTRUM KOJI JE BACIO ČETVORO DECE SA TERASE VADI SE NA DUŠEVNE SMETNJE! Zbog neuračunljivosti Hrvat će izbeći kaznu od 50 GODINA ZATVORA?!

Zbog kontroverzne odluke oglasilo se i Ministarstvo pravosuđa, koje je navelo da ne može još uvek da oceni da li je odluka sudije bila ispravna, kao i da će sa naročitom pažnjom pratiti dalji tok krivičnog postupka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija