• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2019

21:16

BEZ SAGLASNOSTI REPUBLIKE SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN! Ogroman skandal u BIH!

Balkan

BEZ SAGLASNOSTI REPUBLIKE SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN! Ogroman skandal u BIH!

Podeli vest

Savet ministara BiH u tehničkom mandatu, bez saglasnosti Vlade Republike Srpske, usvojio je Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz analitičkog izveštaja Evropske komisije, koji je sastavni deo mišljenja Komisije o zahtevu BiH za članstvo u EU, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske

U saopštenju se skreće pažnja javnosti na to da je Savet ministara u tehničkom mandatu na jučerašnjoj telefonskoj sednici usvojio Akcioni plan, bez saglasnosti Banjaluke, iako su nadležne institucije Republike Srpske učestvovale u definisanju i usaglašavanju svih mera za realizaciju prioriteta iz njihove nadležnosti.

- U saopštenju Saveta ministara u tehničkom mandatu se navodi da usvojeni dokument sadrži 729 mera za realizaciju 115 prioriteta Evropske komisije, što je netačna informacija jer su institucije u BiH usaglasile 691 meru od tog broja, dok je preostalih 38 mera još u procesu usaglašavanja koji se odvija u okviru mehanizma koordinacije procesa evropskih integracija - ističe Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske.

VEĆ LETI PERJE! Milanović preti Kolindi: Mani se pevanja, IZAĐI MI NA MEGDAN

Ministarstvo ukazuje na to da, sve dok navedene mere ne budu usaglašene u okviru mehanizma koordinacije, ne mogu da budu tretirane kao sastavni deo Akcionog plana, prenosi RTRS.

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju, kao i Vlada Republike Srpske, ostaju posvećeni procesu evropskih integracija uz potpuno uvažavanje ustavnih nadležnosti, kao i poštovanje usaglašenog mehanizma koordinacije i pozivaju Savet ministara koji deluje u tehničkom mandatu da zaustavi praksu usvajanja dokumenata bez saglasnosti Vlade Srpske - kaže se u saopštenju


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija