• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

18.10.2019

19:37

AUU JADE, PA ĐE ĆETE SADA PUŠITI?! Crnogorcima zabranili da 'duvaju' - AKO IH ULOVE KAZNA JE 20.000 EVRA!

Balkan

AUU JADE, PA ĐE ĆETE SADA PUŠITI?! Crnogorcima zabranili da 'duvaju' - AKO IH ULOVE KAZNA JE 20.000 EVRA!

Podeli vest

Otkako je stupio na snagu novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, mišljenja su podeljena. Dok nepušači pozdravljaju ovu odluku, sa druge strane pušači i ugostitelji, kako kažu, na gubitku su

"U potpunosti poštujemo ovaj zakon, s obzirom na to da su zakonske kazne. Što se tiče posećenosti, ako je lepo vreme i dalje su bašte u funkciji, čim je neko zahlađenje ili lošije vreme, u proseku oko 50 odsto je posao u padu", kaže ugostitelj Mladen Perović.

Turistička inspekcija je od 1. januara do primene novog Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, do 14. avgusta 2019. izdala 271 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 89.000 evra.

I nakon stupanja na snagu novog zakona, inspektori su imali pune ruke posla, te je izdato 58 prekršajnih naloga u iznosu od 15.000 evra, kažu za Nocu M iz Uprave za inspekcijske poslove. I zdravstveno-sanitarna, kao i tržišna inspekcija izdale su veći broj prekršajnih naloga, nego pre primene novog Zakona.

- Zdravstveno-sanitarna inspekcija je u periodu od januara do primene novog zakona izdala pet prekršajnih naloga, a po novom zakonu je izdala 12 prekršajnih naloga. Tržišna inspekcija je u periodu od Nove godine do primene novog Zakona izvršila ukupno 217 inspekcijskih pregleda u kojima je utvrđeno osam nepravilnosti, subjekti nisu kažnjeni već im je ukazano na nepravilnost. Tržišna inspekcija je izvršila ukupno 90 inspekcijskih pregleda od primene novog Zakona u kojima je izrečeno 18 prekršajnih naloga, u vrednosti od 5.000 evra - ističe Iva Čukić iz Uprave za inspekcijske poslove.

Foto: Pixabay

Novim zakonom se ne dozvoljava upotreba duvanskih proizvoda u bilo kojoj prostoriji ili njenom delu, u kojoj se konzumiraju hrana i piće. Strogo je zabranjeno i konzumiranje duvanskih proizvoda u bilo kom delu zatvorenog prostora u kojem poslove obavljaju državni i lokalni organi i službe, prostora u kojem se obavljaju zdravstvena, vaspitno-obrazovna ili kulturna delatnost. Za one koji budu kršili odredbe ovog zakona predviđene su novčane kazne i do 20 hiljada evra


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
flamantes

pre 4 godine

Sve je to i do sad važilo, ali kazne su strožije, a jedino što je novo što se neće moći u kafanama pušiti, kao i do sad, ali na terasama može, kao i do sad.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija