• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2019

12:42

ZAEV TRAŽI NOVE IZBORE: Ono što je EU učinila je njihova ISTORIJSKA GREŠKA!

Balkan

ZAEV TRAŽI NOVE IZBORE: Ono što je EU učinila je njihova ISTORIJSKA GREŠKA!

Podeli vest

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zatražio je danas hitne prevremene parlamentarne izbore u toj državi, kako bi u obnovljenom mandatu mogao da se bori za evropsku perspektivu Severne Makedonije

Zaev je u obraćanju medijima, nakon jučerašnjeg odbijanja zvaničnika EU da se otpočnu pregovori o pristupanju Severne Makedonije i Albanije, rekao da preuzima odgovornost i razočaranost svog naroda, tražeći brze parlamentarne izbore.

 - Moj predlog je brzi prevremeni izbori, najbrže što možemo -  rekao je Zaev, ističući da je potreban stav građana.

Prema njegovim rečima, pre dva dana u Briselu je napravljena velika nepravda, jer EU nije isporučila to što je obećala.

 - Mi smo naše obaveze isporučili. Rezultate u reformama, sporove sa susedima i drugo... Ono što je EU učinila je njihova istorijska greška. Napravili smo sve što smo mogli i što je bilo do nas -  naveo je Zaev.

SRBIJO, NE VERUJ EVROPI! MAKEDONCI SU PRISTALI NA SVE I DOBILI SU... ŠIPAK! Evropska unija brutalno ponizila Skoplje i poslala poruku zemljama Balkana!

On se zahvalio velikoj većini lidera EU koji su se borili za datum o početku pregovora Severne Makedonije.

 - Cenimo podršku i znamo da možemo da računamo na njih. Žrtve smo istorijske greške i kod njih svih, kao i kod nas, odluka izaziva razočaranost i gorčinu. Ja sam ljut i razočaran. Za mene lično, ovo je loša i nepravedna postavka Unije -  jasan je Zaev.

Zaev je na kraju zaključio da će se, uprkos svemu, poneti odgovorno, te da postojeća situacija zahteva ozbiljnost trenutka.

 - Poručujem da evropski san makedonskog naroda neće biti srušen -  zaključio je Zaev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Istorijska greška je što gaje islam u Evropi i što, pre svega Srbiju, guraju prema Rusiji i Kini.... misle da imaju Bugare i Rumune kao tampon zonu, samo zaboravljaju da će ovi prvi da se okrenu za 15 dana a drugi će da se prave da spavaju, kao i uvek. Naravno, njihov prekookeanski saveznik će da čeka kao idu stvari, da zauzme tržišta svojom robom a kad Evropa bude u blatu do guše i da se bavi Dalekim istokom. Možda će da se pokrene ako ne bude kasno, jer danas ono za šta je trebalo deset godina, završi se za maksimalno dve. A ovo sa Makedonijom je nešto što govori o geostrategiji one velike sile.. makedonija, Kosovo i Albanija je ista teritorija. E pa sada, makedonci, digitron u ruke pa vidite koji narod je tu apsolutno dominantan. Radije ste heleni i neki makedonci nego ono što ste bili vekovima, sada vidite šta ćete.

Marcco

pre 4 godine

Evropske vrednosti ili Americke vrednosti, su samo kulturno-politička propaganda i uspešna stategija za ponižavanja svih drugih. Mnoge od tih "vrednosti" su na Balkanu na višem nivou nego li u mnogim državama Evropske unije gde su se do te mere izvitoperile da su postale prazne kao "Bratstvo i jedinstvo" krajem osamdesetih na području Jugoslavije. Primena nekih je pod teškom represijom jedanakom onom u vreme komunizma... verbalni delikt, autocenzura, poziv u kadrovsko gde ti objasne da ako nastaviš da izražavaš svoje mišljenje, možeš da izgubiš posao ine "poznate" HR šeme.... "žao nam je ali niste se uklopili u kolektiv i mislimo da ne delite iste vrednosti naše kompanije".

RINGISPIL

pre 4 godine

kada prodas drzavu za cetvrt porcije bureka, jadna ti je politika.

Branislav

pre 4 godine

Ko će sad da robija g. Zaev, ko će sad da pušta tajne snimke o izdaji države i naroda??????????????

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija