• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2019

20:44

SRBIJA JE NEPOŽELJNA U EVROPSKOJ UNIJI! Hrvatski kolumnista opleo po EU zbog naše zemlje!

Balkan

SRBIJA JE NEPOŽELJNA U EVROPSKOJ UNIJI! Hrvatski kolumnista opleo po EU zbog naše zemlje!

Podeli vest

Odluka Brisela da odloži početak pregovora o članstvu sa Skopljem i Tiranom, ujedno je poruka ostalim zemljama u regionu, uključujući i Srbiju, da su nepoželjne u Uniji, ocenjuje zagrebački "Jutarnji list"

- Kao i puno puta do sada, arogantna hrvatska javnost nije se ni osvrnula na nedavni događaj koji je dobrano potresao ono što zovemo ''region''. Naravno, reč je o odluci Evropskog saveta da se ne otvore pregovori o članstvu Severne Makedonije i Albanije", ocenjuje kolumnista -Jutarnjeg lista" Robert Bajruši .

Ta odluka, koja, kako navodi Bajruši, duboko kompromituje EU kao instituciju kojoj se može verovati koliko i američkom predsedniku Donaldu Trumpu, dovodi i Hrvatsku "u užasno neugodnu poziciju".

- Jer, hteli ili ne, Hrvatska se nalazi u ''regiji'', a potresi koji mogu uslediti jer je pseudoliberal (francuski predsednik) Emanuel Makron, kako bi pokazao da utičce na evropsku politiku, pogazio sva obećanja koja je EU dala Makedoncima i Albancima, možda se nece osetiti u Danskoj i Portugalu, ali ovde sigurno hoće. Tek će se videti kolikog intenziteta - smatra Bajruši.

HRVATI PRETUKLI DVA GEJ VOJNIKA! Amerikanci se BORILI ZA ŽIVOT! Zadarska policija incident ne tretira KAO KRIVIČNO DELO! (FOTO/VIDEO)

On još navodi da ruski i turski predsednici, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan moraju biti srećni kada vide što radi Evropska unija.

- Jer odbijanje početka pregovora sa Skopljem i Tiranom ujedno je poruka Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Kosovu da su neželjeni. To je legitimno, ali kakve ce biti posledice? ''Ako nas neće Europa, ima ko nas želi'', odgovoriće u balkanskom susedstvu Hrvatske - procenjuje dalje on.

- Zašto Srbija ne bi nastavila da uvozi rusko oružje i dopušta kineske investicije, usput dovodeći odnose s Kosovom na rub sukoba? Ko može sprečiti još čvršce povezivanje Republike Srpske i Srbije ili Albanije i Kosova, kao i dezintegraciju Severne Makedonije i BiH. U takvim okolnostima, zašto Bošnjaci ne bi pohrlili u zagrljaj Turske, a Dragan Čović krenuo da obnavlja Herceg-Bosnu? I eto belaja, možda i reprize dogadaja iz devedesetih - piše Bajruši.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 4 godine

Evo jedno pitanje za kroacki list"Jutarnji list" Postovana gospodo koliko je 4+4?

zora

pre 4 godine

A Hrvatska je bila pozeljna samo zato sto je bila Hitlerov sluga. Vidim, usrecili se. Postali su bedniji nego kad su izasli iz Juge.Samo vi ostanite u EU. a sto se nas tice daj Boze da nas zaborave.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija