• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

25.10.2019

15:18

PREBROJAVALA SRBE, PA PODNELA OSTAVKU! Povlači se riječka odbornica koja je šokirala ustaškom retorikom!

Balkan

PREBROJAVALA SRBE, PA PODNELA OSTAVKU! Povlači se riječka odbornica koja je šokirala ustaškom retorikom!

Podeli vest

Ivona Milinović, odbornica u Gradskom veću Rijeke, iz redova vladajućeg HDZ-a, i predsednica Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke, podnela je neopozivu ostavku na to mesto nakon niza skandaloznih izjava na račun srpske nacionalne manjine

Objavljujući šovinističke i diskriminatorne stavove na svom fejsbuk profilu, šireći lažne vesti o srpskom kriminalnom podzemlju u Rijeci i izjašnjavajući se o slučaju Škalamera - Arsić, Ivona Milinović je pažnju šire javnosti skrenula krajem septembra gostujući u emisiji ''Podcast Velebit'' kada je izjavila:

"Ako ćemo baš biti bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci ima 6,5 posto Srba. Nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim selima u Dalmaciji gđ ih ima 30, 40 posto."

Nakon što se riječki HDZ ogradio od rasističke izjave njihove kolegice, Milinović se izvinila, ali ne i pred Gradskim većem Grada Rijeke, piše zagrebački portal Novosti.

Mile Opačić, gradski odbornik iz SDS S i član Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke, kazao je da je većina članova Odbora odlučila da opstruiše zakazanu sednicu, jer im je ispod časti da diskutiuju o skandaloznim izjavama predsednice.

'NE TREBAJU NAM VRBE, IMAMO 6 POSTO SRBA'! Hrvatska odbornica ŠOKIRALA USTAŠKOM RETORIKOM!

Inače, na čelu ovog Odbora od njegovog konstituiranja uvek se nalazi neko iz HDZ-a - takva je raspodela unutar Gradskog veća - a Opačić tvrdi da dosad nikad nije bilo problema s predsednicima.

Prema njegovim rečima, Milinović je svoju funkciju u Odboru koristila kako bi kontrirala SDP-u i, kako kaže, nije mogla da se suzdrži od isticanja svog političkog i ideološkog opredeljenja.

U svom završnom obraćanju, Milinović je istakla da je ponosna na rad Odbora jer su za vreme njenog mandata uspeli nakon više od deset godina da povećaju sredstva za rad nacionalnih manjina za 50 posto.

Opačić, pak, kaže da to nije njena zasluga jer bi manjinci i bez obzira na Odbor taj predlog dali na izglasavanje Gradskom veću.

(VIDEO) SPRDNJA SA KOLINDINIM GOVOROM NE PRESTAJE! Pogledajte kako je mlada Šibenčanka IZIMITIRALA Kitarovićku i NASMEJALA BALKAN DO SUZA!

Novi predsednik ili predsednica Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke tražiće se ponovo iz redova riječkog HDZ-a, a Opačić je uveren da će svaki HDZ-ovac tu funkciju obavljati i bolje i profesionalno.

"Jedino što očekujemo od nje jeste izvinjenje u Gradskom veću, da ustane i da se izvini svima zbog degutantnih izjava, jer ipak je položila zakletvu da će svoj posao raditi časno. Poštovanje prema manjinama se ne može kupiti novcem, nego zdravim odnosom i ispravnim delovanjem", zaključio je Mile Opačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 4 godine

Naci cemo te kucko ustaska jedna srbi krajisnici iz Slovenije i da znas... NEMA VRBA KOLIKO IMA SRBA ALI IMA GRANATA KOLIKO IMA HRVATA!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija