• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2019

19:22

HRVATSKA JE IZGRAĐENA NA PROTERIVANJU SRPSKOG NARODA! Linta o fašističkim grafitima u Splitu i Zadru

Balkan

HRVATSKA JE IZGRAĐENA NA PROTERIVANJU SRPSKOG NARODA! Linta o fašističkim grafitima u Splitu i Zadru

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas da najnoviji srbomrzački grafiti u Splitu i Zadru predstavljaju još jedan od mnogobrojnih dokaza da Hrvatska nije moderna država

- Današnja Hrvatska je izgrađena na proterivanju srpskog naroda i pljački, uništavanju i otimačini srpske imovine. Hrvatska nije i ne može postati moderna država sve dok se ne suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću - naveo je Linta u zjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, prvi korak u suočavanju jeste da Hrvatska prizna da je u NDH počinjen genocid nad srpskim narodom u kome je aktivnu ulogu imala Katolička crkva.

- Nesporna je činjenica da je u Hrvatskoj postala sasvim normalna stvar da se nekažnjeno veliča ustaški režim, promoviše ustaško slovo ''U'' i ustaški grb, zatim uzvikuje ustaški pozdrav ''Za dom spremni' - ispisuju hiljade grafita besne mržnje prema Srbima kao što su najnoviji u Splitu i Zadru", naveo je Linta.

KAPETAN DRAGAN OSTAJE U ZATVORU! Ustaše nemaju miilostii prema Kepu!


On je još jednom poziva Ministarstvo spoljnih poslova da sačini sveobuhvatan izvještaj o završnom procesu rehabilitacije ustaštva i NDH u Hrvatskoj.

U izveštaju treba, između ostalog, da se navedu hiljade primera zločina iz mržnje i verbalnog i fizičkog nasilja nad Srbima i njihovom imovinom. Izvještaj treba da potvrdi nespornu istinu da je Hrvatska država organizovane mržnje, netrpeljivosti i nasilja prema Srbima i svemu srpskom, kao i da se u Hrvatskoj ne poštuju temeljne evropske vrednosti kao što su ljudska prava, vladavina prava i antifašizam - kaže Linta.

Veoma je važno, smatra on, da se izvještaj pošalje na što više adresa u međunarodnoj zajednici, posebno Ujedinjenim nacijama, Savetu EU, Evropskoj komisiji, svim poslanicima Evropskog parlamenta, OSCE-u, Savetu Evrope i dr.

Samo snažan pritisak međunarodne zajednice može da pokrene proces suočavanja Hrvatske sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću - zaključio je Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija