• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.10.2019

10:38

HRVATI GORI OD KONGA I TANZANIJE! Ubija ih spora administracija! Za izdavanje građevinske dozvole POTREBNO 146 DANA I 22 PROCEDURE!

Balkan

HRVATI GORI OD KONGA I TANZANIJE! Ubija ih spora administracija! Za izdavanje građevinske dozvole POTREBNO 146 DANA I 22 PROCEDURE!

Podeli vest

Iako je Hrvatska u ovogodišnjem izveštaju Svetske banke o regulativi poslovanja završila na 51. mestu od 190 zemalja, što je rast za sedam pozicija, pojednostavljenje izdavanja građevinskih dozvola je za hrvatsku administraciju nemoguća misija

Ovu zemlju ubija komplikovana i spora administracija, pa je tako u kategoriji izdavanja građevinskih dozvola Hrvatska je na 150. mestu, i to iza Pojasa Gaze, Konga, Gambije i Tanzanije, piše Index.hr.

Analiza izdavanja građevinskih dozvola u izveštaju Doing Business rađena je na bazi izgradnje skladišta vrednog 4,5 miliona kuna na području Zagreba, navodi ovaj hrvatski portal. 

Ustanovljeno je da se izdavanje dozvole sastoji od 22 procedure, što je daleko iznad proseka zemalja Evrope i Srednje Azije, gde je prosek 16,2. Takođe, i iznad proseka zemalja koje pripadaju Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj, gde ta brojka iznosi 12,7.

Za dobijanje dozvole, prema Doing Businessu, potrebno je 146 dana, a problematični su i troškovi.

OVO JE KRAJ, SAD SMO PROPALI! Hrvati neće PUĆI KAO ČERNOBILJ U EKSPLOZIJI, već će lagano KLIZITI KA DNU! Ništa ne funkcioniše, zemlja je sve siromašnija, a stanovništvo se MASOVNO ISELJAVA!

U Hrvatskoj, kako piše Index.hr, troškovi izdavanja građevinske dozvole iznose čak 9,2 odsto od vrednosti skladišta, dok je prosek zemalja Evrope i Srednje Azije 4 odsto, a zemalja OECD sa visokim dohotkom samo 1,5 odsto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija