• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

01.11.2019

09:16

OPASNO! BAKIR PRAVI PARAVOJSKU ZA NAPAD NA SRBE!? Bošnjaci obučeni u UNIFORME AMERIČKIH KOMANDOSA vežbali "ZAUZIMANJE VLAŠIĆA" i "CAZINSKU OFANZIVU"!

Balkan

OPASNO! BAKIR PRAVI PARAVOJSKU ZA NAPAD NA SRBE!? Bošnjaci obučeni u UNIFORME AMERIČKIH KOMANDOSA vežbali "ZAUZIMANJE VLAŠIĆA" i "CAZINSKU OFANZIVU"!

Podeli vest

Lider SDA i bivši član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović naoružava i uvežbava paravojne formacije za napad na Srbe!?

Kako su objavili mediji u RS, u avgustu i septembru ove godine organizovane su 'ratne igre' pod nazivima 'Zauzimanje Vlašića' i 'Cazinska ofanziva', čiji je pokrovitelj Ersoft klub 'Lilium Bosniakum' iz Travnika, iza kojeg navodno stoji upravo Izetbegović.

Bezbednosni stručnjaci ukazuju na to da sami nazivi ovih vežbi zvuče kao pretenzija na delove RS, a dodatni strah izaziva činjenica da su učesnici imali uniforme američkih komandosa sa ratnim obeležjima Armije BiH, kao i verne replike pušaka 'kalašnjikov', 'dragunov' i M-16!

Dževad Galijašević
bezbednosni stručnjak

Ersoft vežbe su novi koncept simulacije ratnih sukoba kojim zapadne sile, pre svega Velika Britanija i SAD, Bošnjake žele da spreme za nimalo bezazlene ciljeve

Komentarišući ove navode, dekan sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku Nedžad Korajlić kaže da su neprihvatljivi nazivi vežbi, jer aludiraju na teritoriju Republike Srpske.
- Republika Srpska je sastavni deo BiH i tako je Ustav posmatra, kao i svi drugi zakoni. U tom smislu, bilo kakvo presecanje neke teritorije BiH smatram protivustavnim. Bilo kakav vid igara koje promovišu nasilje ne treba tolerisati - upozorava Korajlić.

Analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara ocenjuje da je svaka vežba, pa čak i igra koja asocira na protekli rat, pretnja miru i stabilnosti u BiH.
- Ono što treba najviše da brine jesu nazivi vežbi i izostanak bilo kakve reakcije Sarajeva i uopšte nadležnih organa u Federaciji BiH. Podsećam samo na žestoke reakcije svih domaćih, ali i međunarodnih faktora, kad se desetak ruskih motorista provozalo Banjalukom - podvlači Kozomara.

BRITANCI PRIZNALI PORAZ, SRBIJA JE DOBILA RAT! Ker-Lindzi: Dok je na snazi 1244, pitanje KiM je na agendi SB UN, BESMISLENO JE PRETVARATI SE DA TO NIJE TAKO!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sumadinac

pre 4 godine

Igra se sa vatrom on mora da zna da su 90 godine prosle i da Srbija i Srpski narod vise nesu slabi i sami.

Marko

pre 4 godine

Veliki balavi momci igraju se rata. Nema tu nikakve prijetnje za stabilnost BIH i rata.

Mikula

pre 4 godine

Ja koliko znam ni Cazin a ni Vlasic nisu na teritoriji rs-a pa zato ne pravite dramu.

zoki

pre 4 godine

Jeli to oni vezbaju da napadnu Srbe ili imaju strah od nekoga drugog ??? Zasto vezbaju napad i odbranu ??? Ko ce da ih napadne ???

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija