• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.11.2019

12:28

MOG PRIJATELJA SRBINA JE UBIO I ZAKOPAO U OSIJEKU! Varnice na suđenju za RATNI ZLOČIN NAD SRBIMA! Svedok: BRANIMIR GLAVAŠ JE BIO ALFA I OMEGA!

Balkan

MOG PRIJATELJA SRBINA JE UBIO I ZAKOPAO U OSIJEKU! Varnice na suđenju za RATNI ZLOČIN NAD SRBIMA! Svedok: BRANIMIR GLAVAŠ JE BIO ALFA I OMEGA!

Podeli vest

Nastavak ponovljenog suđenja Branimiru Glavašu za ratni zločin nad Srbima u Županijskom sudu u Zagrebu protekao je u napetoj atmosferi, nakon što je svedok Nikola Jaman promenio iskaz, uz priznanje da je ranije na suđenjima lagao da bi zaštitio Glavaša

Po završetku današnjeg ročišta ispred suda je došlo do verbalnog sukoba između Glavaša i njegovog sina Filipa s jedne i Jamana s druge strane.



Glavaš je Jamana pitao zašto mu nije došao u posetu s tvrdnjom da je "on njemu dolazio sto puta". "Pišeš svašta po Fejsbuku!", rekao mu je Glavaš, na šta mu je ovaj uzvratio da treba da ga bude sramota.

Glavašev sin Filip pitao je Jamana koje je godine bio u njegovim svatovima i dodao da "nije stvar novca nego principa".

- Deset godina ste dolazili kod nas i govorili da mu pakiraju, a onda ste promenili iskaz- rekao je Filip Glavaš Nikoli Jamanu.

Nakon verbalnog obračuna s Glavašom pred zgradom suda, Nikola Jaman je novinarima rekao da je promenio iskaz jer je htio sa sebe skinuti teret s duše koji je nosio deset godina.

- Sada sam potegao pitanje moga prijatelja Ðorđa Petkovića. Znate što su radili? Ubili ga i zakopali. Tvrdili su da su ga stavili u furgon i da je on ispao iz furgorana u vožnji i da je pobegao. Nisam se ja naljutio na Glavaša uopšte, vidite da želim da razgovaram s njim. Došao sam u svatove ne radi Filipa nego radi njegove majke, jer smo mi praktično rodbina- rekao je Jaman, preneli su hrvatski mediji.



Na samo ročistu Jaman je izjavio da je lažnim svedočenjem Glavaša ranije spasao od optužbi za ratni zločin nad osječkim civilima.

Sudija u ovom predmetu, Tanja Pavelin, upitala je Jamana šta zna o događajima od 12. jula i 31. avgusta 1991.

- Prvi događaj ne znam na šta se odnosi, drugi mislim da mi se slaže datum da se odnosi na Čedu Vučkovića i Petkovića. Poznato mi je da je bila priča da je Čedo Vučković preskočio ogradu od 2,5 m i da je pokušao da ubije Glavaša, s tim da je Glavaš u to doba bio komandant svih tih jedinica koje smo imali… Sve vezano za delovanje u delu Osijeka... Glavaš je bio alfa i omega, to zna ceo Osijek- kazao je Jaman u novom svedočenju.

LINTA O PONOVLJENOM SUĐENJU GLAVAŠU: Hrvatska nije pravna i demokratska država već kopija nacističke NDH!


Odbrana Glavaša tvrdi da Jaman laže i pita hoće li za to svedok da odgovara. Imao je i prigovor na istinitost iskaza svedoka tvrdeći da je njegovo svedočenje u potpunosti lažno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 4 godine

Ne mogu verovat,svaka cast Informer,vi napisaste clanak o zlocinima nad Srbima i kako su da bi inicirali rat hvatali ubijali civile, mene su na srecu spasile komsije od ubica pod oruzjem.Dosad sam bio ubeden da je zabranjeno objavljivati clanke ovog sadrzaja a tako je bilo sirom SRH da bi se Srbi nevoljko dohvatli oruzja onda i oni ucinili svoj deo zlocina vise iz osvete ali to ne opravdava! I gde smo svi danas ???

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija