• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/cdm

05.11.2019

14:54

SKANDAL U CRNOJ GORI Pacijent sa psihijatrije OBJAVIO SLIKU IZ BOLNIČKE SOBE SA DVE POLUGOLE ŽENE

Balkan

SKANDAL U CRNOJ GORI Pacijent sa psihijatrije OBJAVIO SLIKU IZ BOLNIČKE SOBE SA DVE POLUGOLE ŽENE

Podeli vest

Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor utvrđuje kako je i gde nastala fotografija njihovog pacijenta sa dve obnažene žene, koja je objavljena na Fejsbuku, i, u skladu sa informacijama koje prikupi, eventualno će pokrenuti disciplinske, prekršajne ili krivične odgovornosti zaposlenih i obezbjeđenja, kazali su CdM-u iz te ustanove.

Iz Uprave bolnice saopštili su da su, zbog sumnje da je sporna fotografija pacijenta P.Đ, hospitalizovanog na Sudskom odjeljenju, nastala u toj ustanovi, preduzeli sve neophodne aktivnosti kako bi utvrdili sve okolnosti nastanka objavljene fotografije.

“Obavešteno je Ministarstvo zdravlja, područno odeljenje Uprave policije, upućen zahtev za izjašnjenje firmi  angažovanoj na poslovima obezbeđenja Sudskog odeljenja bolnice i organizovani su sastanci sa Kolegijumom ustanove i zdravstvenim osobljem zaposlenim na Sudskom odeljenju Specijalne bolnice”, naveli su u bolnici.

Kako su dodali, s obzirom na to da je prikupljanje činjenica u toku, Uprava bolnice će nakon utvrđivanja svih okolnosti blagovremeno informisati javnost o rezultatima istrage i eventualnom pokretanju disciplinske, prekršajne ili krivične odgovornosti zaposlenog osoblja i firme koja je angažovana na poslovima obezbeđenja.

Ovim povodom oglasili su se iz Ministarstva zdravlja, naglašavaju da će preuzeti mere kako bi se ovaj događaj rasvetlio.

“Povodom neprimerenog sadržaja koji je objavljen na društvenim mrežama, a koji se dovodi u vezu sa Specijalnom bolnicom za psihijatriju ‘Dobrota’, ministarstvo zdravlja preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti radi utvrđivanju činjenica i eventualne odgovornosti zapošljenih u ovoj ustanovi. U postupak utvrđivanja činjeničnog stanja uključeni su svi relevantni državni organi koji mogu doprineti rasvetljavanju okolnosti predmetnog događaja”, istakli su iz ovog resora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija