• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

07.11.2019

23:20

TAKOZVANI VISOKI PREDSTAVNIK UN OPET PRETI SRBIMA! Incko: Uhapsiti sve koji negiraju genocid u Srebrenici

Balkan

TAKOZVANI VISOKI PREDSTAVNIK UN OPET PRETI SRBIMA! Incko: Uhapsiti sve koji negiraju genocid u Srebrenici

Podeli vest

Visoki predstavnik UN za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko svojim izjavama još jednom je uzburkao duhove u regionu. On je najavio da će u BiH svako negiranje navodnog genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine biti tretirano kao krivično delo!?

Incko je na sednici SB UN u Njujorku podneo izveštaj o sprovođenju mira u BiH, pa je tu priliku iskoristio i da najavi kako će u narednom periodu dati sve od sebe da parlament BiH usvoji zakone o zabrani negiranja genocida i veličanja osuđenih ratnih zločinaca.

Srpska mu trn u oku

Incko, u pokušaju da opravda ogromnu platu koju prima, s vremena na vreme izjavi nešto bombastično, uvek protiv Srpske
Jelena Vukoičić, politikolog

- Sadašnji trendovi i različite političke izjave svakako govore o tome da postoje napori da se u BiH odustane od reformi. Ono što je najviše za osudu jeste revizionizam istorije ili negiranje genocida koji je počinjen u Srebrenici 1995. godine i ništa i niko ne može da promeni tu činjenicu - istakao je Incko, dodajući da je "govor separatizma koji dolazi iz RS za svaku osudu".

Komentarišući izjavu Valentina Incka, politikolog Jelena Vukoičić kaže da je odavno poznato da su stavovi visokog predstavnika uvek upereni protiv RS.

- Incko, kao i svi njegovi prethodnici, podržavaju političku elitu u Sarajevu i neprijateljski su nastrojeni prema RS. Ovakve izjave to potvrđuju. Umesto da radi na relaksaciji odnosa u BiH, on samo produbljuje krizu i konflikt. U pokušaju da opravda ogromnu platu koju prima, s vremena na vreme izjavi nešto bombastično, što je, kao po pravilu, uvek upereno protiv RS - zaključuje Vukoičićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

E jadna je ta Vasa ISTINA ako treba zakon da je stiti pred BOGOM...! A jedan general NATO (Vas) napisa da u Srebrenici lezi falsifikovan genocid... Falsifikat je uvek bio i svuda KRIVICNO DELO...Pa kako to onda Gosn. Icko mislite ZAKONOM stititi jedno KRIVICNO DELO...? I zasto...? Vi ste sausesnik u tom delu...SILOVANJA ISTINE nad srpskim narodom koji je jedini istinski stradalnicki narod na ovim prostorima...

sara

pre 2 godine

Valenti Icko, isfrustrirani kauboj, samozvani gospodar BIH, živi u Austriji, a poreklom je slovenac, leči svoju mržnju prema pravoslavlju na primitivan način, iako je međunarodna komisija rekla svoje!!!. Dakle, on priznaje i one koje su umrle prirodnom smrću i od bolesti, pa čak i živih na spisku, a ne priznaje nijednu od mnogobrojnih srpskih žrtava!!!!. Pa to je Hitler radio, priznavao je samo čistu nemačku rasu!!!!.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija