• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2019

12:00

SRBIN NASTAVLJA DA GOMILA AKCIJE KRAŠA! Šaranović drugi NAJVEĆI DEONIČAR hrvatskog konditorskog preduzeća!

Balkan

SRBIN NASTAVLJA DA GOMILA AKCIJE KRAŠA! Šaranović drugi NAJVEĆI DEONIČAR hrvatskog konditorskog preduzeća!

Podeli vest

Kiparska kompanija "Kappa Star Limited", u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, nastavlja da povećava svoj udeo u Krašu dostigavši sredinom ove sedmice prag od 25,01 odsto vlasništva nad akcijama hrvatskog konditorskog preduzeća

Kraš je pre dva dana putem Zagrebačke berze objavio da je primio obaveštenje od kiparske firme da je prešla prag od 25 posto deonica Kraša, izvestila je Hina uz konstataciju da je Šaranović drugi najveći deoničar ove hrvatske kompanije.

 

 


Prema podacima iz objave, "Kappa Star Limitid" je kupovinom deonica Kraša na Zagrebačkoj berzi u sredu, 6. novembra, prešao prag od 25 posto vlasničkog udela u Krašu, pa nakon te kupovine na kastodi računu kod Rajfajzen banke Austrija drži 374.876 deonica ili 25,0147 posto.

Najveći udeo u Krašu i dalje drži Mesna industrija braća Pivac, sa 30,37 posto deonica, dok je Kraš ESOP, koji drži 18,45 posto deonica na trećem mestu.

 

 

HRVATI NE DAJU KRAŠ! Kompanija ima "otrovnu pilulu", prvi put se oglasio i SRPSKI PREDUZETNIK


Deonica Kraša je u fokusu ulagača od 9. septembra, kada je Mesna industrija braća Pivac najavila ponudu za preuzimanje te kompanije. Ponudu su objavili 23. oktobra i u njoj su ponudili cenu od 57,7 evra po akciji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija