• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

10.11.2019

18:52

AUTO-PUTEM DO JADRANSKOG MORA ZA TRI EVRA, PUT NIKAD KRAĆI! Crnogorci napravili ČUDO - za samo jednu stopu mosta Moračica utrošeno ČAK PET HILJADA KUBIKA BETONA!

Balkan

AUTO-PUTEM DO JADRANSKOG MORA ZA TRI EVRA, PUT NIKAD KRAĆI! Crnogorci napravili ČUDO - za samo jednu stopu mosta Moračica utrošeno ČAK PET HILJADA KUBIKA BETONA!

Podeli vest

Putarina za prioritetnu deonicu auto-puta Bar-Boljare, iznosiće najverovatnije od tri do tri i po evra, saopštio je "Pobjedi" izvršni direktor "Monteputa" Jonuz Mujević

- Još nije preciziran tačan iznos putarine, a iznosiće od osam do 12 centi po kilometru. Konačnu odluku o iznosu putarine doneće Vlada - kazao je Mujević i dodao da Vlada ima vremena da u narednih godinu dana precizira tačan iznos.

Foto: barboljare.me

On smatra da će se najverovatnije ići na nižu tarifu od osam centi po kilometru.

- Po toj tarifi za prolaz prioritene deonice od Smokovca do Mateševa plaćaće se putarina od tri do tri i po eura -  rekao je Mujević.

Prema njegovim rečima najverovatnije će državni "Monteput" naplaćivati putarinu na auto-putu.

- Za sada je opredeljenje Vlade da 'Monteput' obavlja naplatu putarine i kompletno održavanje auto-puta, ali čekamo usvajanje Zakona o putevima, nakon čega će to biti precizirano -  saopštio je Mujević.

MILOGORSKA VOJSKA OD AMERA DOBIJA NEŠTO ŠTO NIKO U EVROPI NEMA! To je nagrada za lojalnost i za to što šalje vojnike na Kosovo, u Avganistan...

 

Smatra da "Monteput" ima potencijal za održavanje auto-puta.

- Mi imamo i potencijala i iskustva za održavanje auto-puta i već pravimo određene pripreme. U narednom periodu ćemo kupiti i opremu neophodnu za održavanje auto-puta - kazao je Mujević i dodao da će sredstva za nabavku opreme izdvojiti iz dobiti kompanije za ovu godinu.

Foto: barboljare.me

Sredinom oktobra završen je most "Moračica" na autoputu Bar-Boljare.

Reč je o jednom od najvećih objekata i simbolu budućeg auto-puta Bar- Boljare. Za samo jednu stopu mosta utrošeno je oko pet hiljada kubika betona, u kompletan most ugrađeno je oko 15 hiljada tona železa.

 

(VIDEO/FOTO) INFORMEROVA PATROLA NA KORIDORU 10! Sve je spremno za sutrašnje otvaranje ISTOČNOG KRAKA, a pogledajte KAKO OVA DEONICA IZGLEDA!

 

Most "Moračica", nazvan po koritu Morače iznad koga je građen, visok je 175 metara i dug 960 metara.

Krajnji rok za izgradnju prve deonice autoputa je 30. septembar 2020. godine. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crna Gora

pre 4 godine

Pitali su kineze koji grade put šta im je najupečatljiviji utisak iz Crne Gore. ''Plavo nebo, to nikada nijesmo vidjeli u našem gradu, kod nas je uvijek smog''.

Trifun

pre 4 godine

Pa ljudi ovaj most je opasniji od kanjona Morače....175 metara visine, mogli su ga dići i na 10000 m....tuda nećeš majčin sine sigurno, ako uopšte nekada budeš išao.

Djomla

pre 4 godine

Mozete da napravite jos 1000 mostova i puteva, pa lepo da se svi vratite u vasu Crnu rupu. Mi smo sa vama zavrsili. Ko jos ide u tu mafijasku drzavu, gde se sve vrti oko droge i oruzija. Nikada vise. Samo sto dalje od nas. :)

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija