• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

12.11.2019

12:48 >> 12:52

BRUTALNE PRETNJE SMRĆU KOLINDI! HDZ-ovci bi da je se reše "METKOM U ČELO", A ONDA DA JE NA "LEĐIMA POŠALJU NIZ SAVU" - Baš kako su usteše ubijale Srbe!

Balkan

BRUTALNE PRETNJE SMRĆU KOLINDI! HDZ-ovci bi da je se reše "METKOM U ČELO", A ONDA DA JE NA "LEĐIMA POŠALJU NIZ SAVU" - Baš kako su usteše ubijale Srbe!

Podeli vest

Na poslednjoj sednici Predsedništva vladajuće HDZ glavna tema je bila najnovija afera koja je proizašla iz komunikacije članstva te stranke u grupa na WhatsAppu i Viberu, zbog koje bi, kako prenosi hrvatski mediji, 15 njih moglo biti sankcionisano izbacivanjem iz članstva

Na teret im se, navodi portal 24sata, stavlja govor mržnje i pozivanje da se glasa protiv Kolinde Grabar-Kitarović u spornih grupama.

"Ja bih njih radije leđno niz Savu." "Može i da puštamo vence niz Dunav." "Dragi moji prijatelji, vi niste baš ni racionalni ni štedljivi. Vi znate koje bi opterećenje za budžet RH bilo zatvoriti tu gamad. Puno je jeftinije metoda "leđnog" plivanja niz Savu. Brzo, jeftino i ekološki osvešteno." "Metak u čelo." "Svakodnevno ga treba bojkotovati i njegovu levičarsku protunarodnu masonsku politiku." "Pogodio Škoro skoro sve mete." "Na žalost, glas za listu je glas za Plenkovića i njegove janjičare. Moj glas neće dobiti. I mislim da je to za dobro HDZ-a."

To su, neke od poruka objavljene u Viber grupi pod nazivom "Zna se HDZ" koje su, kako tvrde u vrhu stranke, naljutile šefa HDZ i zbog kojih stranka raspravlja već nekoliko dana.

Predsednik Kluba zastupnika HDZ Branko Bačić je u razgovoru za Dnevnik.hr otkrio i da su među HDZ-ovcima koji su pisali neprimerene poruke u WhatsApp i Viber i poznata imena.

- Ima imena koja su poznata široj hrvatskoj javnosti. Moram reći da je za mene to bilo iznenađenje -, kazao je i dodao da sada sledi postupak pred časnim sudom HDZ  koji će ''jasno odgovoriti na takva podmetanja koja su naštetila HDZ i pre, a da to nismo znali''''.

- HDZ je prejak -, kratko je odgovorio Bačić na pitanje da komentariše činjenicu da među HDZ članovima ima i onih koji podržavaju Miroslava Škoru, koji je protivkandidat aktuelnoj predsednici na predsedničkim izborima.

Iako je šef HDZ-a Andrej Plenković, nakon jučerašnje sednice, novinarima kazao da je glavni smisao sastanka bio dogovaranje daljnjih aktivnosti u vezi sa kampanjom i da se raspravljalo o rejtingu stranaka i o pripremama za kongres EPP, Jutarnji piše, pozivajući se na svoja saznanja, da je u centru pažnje ipak bila afera s WhatsApp i Viber grupama.

MAKRON ZAKUCAO EKSER NA SUDBINU MUSLIMANA U BIH I NA BALKANU! Očaj u Sarajevu zbog politike EU, ne mogu da prihavte da je SRBIJA BLIŽE BRISELU OD NJIH!

List piše da su duža izlaganja na tu temu imali Plenković i njegov savetnik Mario Kapulica, koji je, govore u HDZ-u, član svih tih grupa i koji je navodno sve i pokrenuo.

Članica Predsedništva Dubravka Šuica je, navodno, kazala da sada možda nije dobro pokretati to pitanje, ali joj se, rekli su učesnici sastanka, oštro suprotstavio Plenković, koji je nakon sastanka novinarima rekao da svaki član ima punu slobodu izražavanja, mišljenja, govora, kao i zauzimanja stavova i kritika, ali govor mržnje i neprimerene komunikacije neće biti tolerisani.

SRBIJO, KOMŠIJE SE OPASNO NAORUŽAVAJU! TRAŽE F-35, ALI I DA IH TRAMP POŠALJE NA MESEC! Sada smo prijatelji, ali... U svakom ratu eto ih u Nišu!

Šef HDZ je rekao i da će sankcije biti "zadatak nadležnih županijskih i gradskih organizacija čiji su to članovi."

- Tu moramo staviti sa strane nečije ambicije i korišćenje situacija koje se događaju, od fakata, činjenica i odgovornog ponašanja stranke u skladu sa statutom i etičkom kodeksu -kazao je Penković.

Iako je ranije rekao da za takve objave nije znao, mnogi HDZ-ovci su tvrde da su neke od tih spornih objava stare više od pola godine, te da je Plenković "sigurno znao za njih", ali da je sada iskoristio situaciju da se obračuna s nekima jer se u tim grupama, kako kažu, najviše kritikuje sam premijer i njegovo vođenje stranke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija