• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: radiosarajevo.ba/informer.rs

12.11.2019

14:38

PETORICA MLADIĆA osumnjičena za SILOVANJE DEVOJČICE kod Zadra puštena iz pritvora!

Balkan

PETORICA MLADIĆA osumnjičena za SILOVANJE DEVOJČICE kod Zadra puštena iz pritvora!

Podeli vest

Petorica mladića osumnjičenih za grupno silovanje devojčice u okolini Zadra puštena su iz pritvora

Kako im je pritvor bio određen zbog opasnosti od uticanja na svedoke, nakon ispitivanja svih svedoka pušteni su na slobodu.

Podsetimo, petorica osumnjičenih su od kraja oktobra bili u istražnom zatvoru jer je tako odlučilo vanraspravno veće zbog opasnosti od uticanja na svedoke.

Kantonalno državno tužilaštvo u Zadru kazalo je da su sva petorica mlađih punoletnika prijavljena za polni odnos bez pristanka sa svojom žrtvom. Samo jedan od njih prijavljen je za silovanje.

Polni odnos bez pristanka je krivično delo kada žrtva počinitelju nije dozvolila da s njom bude intiman, a u ovom slučaju ono je počinjeno prema žrtvi ranjivoj zbog njenih godina. Kao silovanje se kažnjava polni odnos bez pristanka počinjen uz pretnju ili primenu sile.

SKANDAL U HRVATSKOJ! Sudija pustio osumnjičene za SILOVANJE MALOLETNICE, pa prijavio one koji su otkrili slučaj! NASILNICI IPAK ZAVRŠILI IZA REŠETAKA!

Različite su i kazne. Za polni odnos s 15-godišnjakinjom bez pristanka hrvatski zakon predviđa od jedne do deset godina zatvora, dok je za silovanje u ovom slučaju zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

Uz ova krivična dela, protiv mladića je otvorena istraga zbog bludnih radnji, što se kažnjava zatvorom do jedne godine, iskorišćavanja dece za pornografiju, za šta zakon predviđa od jedne do osam godina zatvora, pretnje za koju mogu biti izrečene do tri godine zatvora, te nanošenja povreda, za šta je zaprećeno od jedne do osam godina zatvora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija