• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

13.11.2019

15:08

(FOTO) MALI MARIO NA 6. ROĐENDAN ŽIVI SVOJE POSLEDNJE SATE... Srce će mu uskoro stati, NAUTEŠNA MAJKA: Suze s lica ne mogu da sperem!

Balkan

(FOTO) MALI MARIO NA 6. ROĐENDAN ŽIVI SVOJE POSLEDNJE SATE... Srce će mu uskoro stati, NAUTEŠNA MAJKA: Suze s lica ne mogu da sperem!

Podeli vest

Mario Čeh upravo danas slavi svoj šesti rođendan. Ali, njegov rođendan nije isti kao kod većine njegovih vršnjaka. Mario je, naime, praktično od rođenja u bolnici u kojoj i danas dočekuje svoj rođendan

Kako je sve počelo? Maleni Mario Čeh rođen je pre šest godina u bolnici Sveti Duh kao zdrava beba.

Tri dana nakon porođaja Mario je otpušten kući kao zdrava beba da bi se nakon mesec dana našao u kardiorespiratornom odeljenju iz neutvrđenih razloga. Reanimiran je u više navrata pa su mu nakon seljenja iz bolnice u bolnicu dijagnostifikovali bronhitis i atipičnu virusnu upalu pluća.

 

Tokom višemesečnog boravka u bolnici Mariju se stanje konstantno pogoršavalo - zbog VSD srčane mane koju su prevideli, disanje mu je bilo otežano do te mere da je više meseci proveo na respiratoru i oscilatoru. Tokom boravka u bolnici Mariju su istovremeno otkazali jetra i bubrezi zbog čega je tri dana proveo na dijali, a sve vreme boravka u toj bolnici bio je uspavan, konstantno pod jakim sedativima.

 

 

Na pregledu u bolnici Rebro KBC-a Zagreb otkriven mu je VSD na srcu, zbog čega je prošao operaciju podvezivanja plućne aorte te potom i operaciju zatvaranja VSD-a na srcu. Mario je ostao stopostotni invalid, zavisan od tuđe pomoći. On će još nekoliko dana biti u bolnici.

Njegova mama Kristina na Fejsbuku objavljuje detalje o sinovljevoj borbi za život.

Danas je objavila kako je Mario još nekoliko dana u bolnici nakon čega će biti pušten kući da kraj dočeka kući, u svom krevetu, okružen najmilijima.

 

 

NADAO SE DA ĆE OZDRAVITI, ALI SUDBINA JE DRUGAČIJE HTELA Mihajlo je bio dečko sa osmehom, nikada nije pričao o svojoj bolesti

“Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može da se probudi. Nažalost MSCT je pokazao da je kore mozga ostalo 5 mm, sve ostalo je šuplje. Takođe je dodatno stradalo moždano tkivo koje upravlja vitalnim funkcijama zato mu malo-malo respiracija, tj. broj udisaja u minuti pada na 6 do 10 i nažalost spasa nema. Lekari su dali sve o sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija”, objavila je Mariova mama.

 

 

Pohvalila je danas i sestre i tehničare u Klaićevoj bolnici koji su danas obukli Maria u odelo i ispisali mu čestitke pa i ukrasili njegovu sobu na njegov šesti rođendan.

“Hvala od srca Klaićevoj bolnici, i bez obzira na silne sastanke izvinjavamo se javno, eto teško nam je bilo da shvatimo da je Marek iscrpljen, da su iskoristili sve moguće načine i da na žalost spasa nema, nekako smo se hvatali za slamku, bilo je tu i burnih reakcija i ljutnje i loše kombinacije između odeljenja i nas, danas nam je pojašnjeno i koliko god se čovek priprema nikad ne može biti spreman... Prebačen je na odeljenje, puls je 48,opet spava i nadamo se neće biti poziva iz bolnice... Svaka čast Jilu koji mu je napisao divne poruke za rođendan”, objavila je Kristina Čeh Ujdur.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija