• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

17.11.2019

13:55

HRVATSKA SE GRADI NA PRINCIPIMA GENOCIDNE NDH! LINTA: Škoro je otvoreni ustaša

Balkan

HRVATSKA SE GRADI NA PRINCIPIMA GENOCIDNE NDH! LINTA: Škoro je otvoreni ustaša

Podeli vest

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Srbije Miodrag Linta ocenio je danas da je nezavisni kandidat za predsednika Hrvatske Miroslav Škoro otvoreni ustaša i jedan od predvodnika ustaških snaga u toj zemlji

- Škoro otvoreno veliča ustaški pozdrav "Za dom spremni" i iskreno i ponosno kaže da se pod navedenim pozdravom borio njegov pradeda u NDH, ali i njegov venčani kum za današnju Hrvatsku 1991. godine. Navedena izjava Škore je jedan u mnoštvu dokaza da se današnja Hrvatska gradi na temeljima i principima genocidne NDH - naveo je Linta.

SRBI SU FAŠISTI! PREKOPAĆU JASENOVAC I UVEK ĆU BRANITI POZDRAV "ZA DOM SPREMNI"! Kandidat za predsednika Hrvatske ZGRANUO čak i ustaše! (VIDEO)

Foto: Printscreen You Tube

Miroslav Škoro

U saopštenju za javnost, on je istakao da je "Tuđmanova Hrvatska, kao i NDH, nastala kao rezultat planskog zločina i etničkog čišćenja srpskog naroda iz hrvatskih gradova i sa krajiškog područja".

- Borba za stvaranje etnički čiste Velike Hrvatske vođena je pod lažnom i licemernom optužbom odbrane od tzv. velikosrpske agresije. Takođe, Škoro najdublje vređa stotine hiljada žrtava (ustaškog logora) Jasenovca jer, kao i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, traži da se prekopa najveća fabrika smrti na Balkanu u Drugom svetskom ratu - naveo je Linta.

Linta je ponovo zatražio od Ministarstva spoljnih poslova da uradi sveobuhvatni izveštaj o rehabilitaciji ustaštva i brojnim primerima mržnje i nasilja nad Srbima u Hrvatskoj i da ga pošalje na sve međunarodne adrese.

- Apsolutno je jasno i očigledno da današnja proustaška Hrvatska sve više postaje faktor nestabilnosti i prijetnja miru - zaključio je Linta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija