• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2019

23:00

ODBEGLI BANKAR SRĐAN SE PREDAO, ali JEDNA MISTERIJA I DALJE NIJE REŠENA

Balkan

ODBEGLI BANKAR SRĐAN SE PREDAO, ali JEDNA MISTERIJA I DALJE NIJE REŠENA

Podeli vest

Bivši šef poslovnice banke Srđan Djaković (59) juče se, nakon bega sa više od milion evra para, predao policiji.

On je juče saslušan u Splitu, nakon čega mu je određeno mesec dana pritvora. Na saslušanju je priznao da je uzeo novac iz banke, odneo ga u BiH i tamo vratio dugove.

Djaković je prošlog petka natrpao novac u ruksak i prešao granicu. Isti vikend Vrliku, njegov rodni grad je napustila i njegova partnerka. Poslednji signal njegovog telefona policija je locirala u sredu u okolini Sarajeva, tačnije u Goraždu. Gde se skrivao sve ovo vreme i kako se vratio u Hrvatsku tek treba da bude utvrđeno. 

VELIKI OBRT! Otkriveno gde se krije ODBEGLI BANKAR SRĐAN, a njegov poslednji postupak ZAPREPASTIO JE SVE

ŠOK DETALJI O SRĐANU KOJI JE UZEO MILIONE! Pobegao je u Srbiju, UJAK MU JE MOĆAN ČOVEK?! STALNO JE GOVORIO JEDNU REČENICU

RADNICI U BANCI DOŠLI NA POSAO i zatekli PRAZAN SEF! NESTALI MILIONI EVRA, a sve je šokiralo ko STOJI IZA OVE PLJAČKE

Djaković je policiji rekao da su ga ljudi u “Sarajevu kod kojih je odseo jako dobro primili počevši od izvesnog Peđe”.

Kako prenosi Jutarnji list, Djaković je godinama "čistio" račune štediša u ekspozituri u kojoj je bio šef i koja je imala još samo jednu radnici. Iako je i pre bilo sumnji da “obrće” novac s tuđih računa, Djaković je, navodno, kad bi neko od štediša to primetio, odmah nadoknađivao štetu i smirivao situaciju.

U međuvremenu se ustanovilo da je Djaković koristio činjenicu da je kao voditelj male ekspoziture  imao pod nadzorom račune klijenata. Kad je shvatio da bi se zatvaranjem poslovnice i prvom reklamacijom klijenta razotkrila njegova kriminalna rabota odlučio je da uzme pare i pobegne iz Hrvatske. 

Foto: Pixabay

 

Kako saznaje Jutarnji, društvo u kojem se kretao od bega u BiH uglavnom su bile osobe iz kriminalnog miljea. Sa tom količinom novca nije mu bilo ni sigurno da ostane jer bi vrlo brzo shvatio da je i sam meta, ali ne samo od strane pravosuđa.

To je, kako se sumnja, bio razlog zbog kojeg je odlučio da se preda i vrati u grad, jer je shvatio da će mu ipak biti sigurnije iza rešetaka bez novca, nego na slobodi sa para za koje je znalo da ima. 

 Osim što je vratio 229.000 evra i 100.000 švajcarskih franaka,  Djaković je u međuvremenu "presušio" i nije policiji otkrio gde je ostatak iznosa većinom u evrima, a procenjuje se da je ukupna šteta nanesena banci oko 11,2 miliona kuna (1,4 miliona evra)

Sada za policiju i banku ostaje enigma gde je točno završio novac, ali sasvim je izvesno da će ga teretiti za navedeni iznos, a njega neće moći ni približno nadoknaditi ako ne vrati novac pa i da rasproda svu imovinu koju poseduje.

Osim porodične kuće u Vrlici Djaković, koji još iz osnovne škole nosi i nadimak Zec, u svom vlasništvu ima i stan u Splitu pa se ne otklanja mogućnost da je noć uoči predaje proveo u tom stanu, a u kojem žive članovi njegove porodice.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija