• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji.hr

21.11.2019

10:23

ŠOK OTKRIĆE, EVO KAKO HRVATI ŠVERCUJU ORUŽJE! Krijumčar obuče pilotsku uniformu, sedne u helikopter i odleti! NIKO NE ZNA KUDA!

Balkan

ŠOK OTKRIĆE, EVO KAKO HRVATI ŠVERCUJU ORUŽJE! Krijumčar obuče pilotsku uniformu, sedne u helikopter i odleti! NIKO NE ZNA KUDA!

Podeli vest

Tri pilota ratnog vazduhoplovstva Hrvatske iz vojne baze Zemunik u Zadru vojnim su helikopterom vozili su osobu koju se povezuje sa švercom oružja, objavila je Nova TV

Poznato je samo to da su sva četvorica hrvatski državljani, da je reč vojnim pilotima starim 42, 41 i 40 godina, dok je "krijumčar" u dobi od 36 godina. Komandant RVO Hrvatske brigadni general Mato Mikić, potvrdio je istinitost događaja.

U vojnu bazu "civil" je ušao odeven u odoru vojnog pilota koju su mu dala trojica vojnih pilota. Nakon toga seli su u vojni helikopter i vozili se sat vremena u sklopu ranije planiranog trenažnog leta. Ne zna se da li su negde sleteli. Kada je otkrivena saradnja trojice pilota i osobe poznate po švercu oružja, policija je pretrsela stanove, automobile, poslovni prostori i plovila osumnjičenih. U pretragama na području Zadra i okoline pronašli su 7.948 metaka namenjenih crnom tržištu.

Zbog nedozvoljenog posedovanja, proizvodnje i nabavke oružja i eksplozivnih sredstava, policija je podnela krivičnu prijavu protiv četvorke i preti im do pet godina zatvora. 

Pilote HV koji su i instruktori letenja, prema rečima brigadnog generala Mate Mikića čeka i discipliinski postupak o oni su udaljeni iz službe. 

Da sve bude još interesantnije, istražni sudija Županijskog suda u Zadru je pustio "krijumčara oružja" da se brani sa slobode.

Poseban je problem i to što je civil prerušen u vojnog pilota uspeo da uđe u vojnu bazu, u kojoj su i instruktori američke vojske, da je koristio vojni helikopter, ukazuje na velike bezbedonosne propuste u vojnoj bazi Zemunik. Istraga, takođe, mora utvrditi je li pronađena municija iz vojnih skladišta i kome je bila namenjena.

O svemu su obavešteni i ministar obrane Damir Krstičević i vrhovna zapovednica Hrvatske Vojske Kolinda Grabar-Kitarović. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DB

pre 4 godine

Zna se HDZ ! Švercovano oružje kupuje Haradinaj od takse na uvoz .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija