• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2019

08:30

ZAPADNI BALKAN PRED VRATIMA UNIJE! Evropski parlament počinje raspravu o POLITICI PROŠIRENJA!

Balkan

ZAPADNI BALKAN PRED VRATIMA UNIJE! Evropski parlament počinje raspravu o POLITICI PROŠIRENJA!

Podeli vest

Poslanici Evropskog parlamenta i članovi nacionalnih parlamenata zemlja Zapadnog Balkana razgovaraće danas u Briselu o procesu evrointegracija i politici proširenja EU

- Parlamentarci iz Albanije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije, uključujući i lidere političkih i parlamentarnih grupa, zajedno sa evropskim parlamentarcima razmeniće mišljenja o izazovima i pespektivi politike proširenja EU- kažu u Evropskom parlamentu.

Okrugli sto o pristupanja Zapadnog Balkana EU otvoriće predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli i komesar za proširenje Oliver Varheji.

U Evropskom parlamentu napominju da je ovo prva zvanična poseta Varhejija parlamentu u Briselu od kad je postavljen na mesto komesara.

Poslanicima Evropskog parlamenta i nacionalnih parlamenta zemlja regiona obratiće se i novoimenovani izvestilac EP za Zapadni Balkan Tonino Picula.

Picula je na tu funkciju izabran u susret samita EU Zapadni Balkan koji je planiran da se održi u Zagrebu maja 2020. godine kao bi izradio preporuke Parlamenta za Savet EU i Evropsku komisiju o otvaranju pretpristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom i davanju novog zamaha procesu proširenja.

SRBIJA U EVROPSKOJ UNIJI, RAZVITAK ZAPADNOG BALKANA I RODNA RAVNOPRAVNOST! Ovo su zadaci Evropske komisije, koja je od danas u novom sazivu!
 


U diskusiji s parlamentarcima sa Zapadnog Balkana učestvovaće i izvestioci Evropskog parlamenta za zaduženi za zemlje regiona kao i predsednici parlamentarnih delegacija za saradnju sa državama Zapadnog Balkana.

U sredu, 4. decembra, predsedavajući Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta David Mekalister održaće konferenciju za medije na temu politike proširenja EU i perspektiva zemalja Zapadnog Balkana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija