• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nova.bg/informer.rs

04.12.2019

11:03

BUGARI TRAŽE ZABRANU ZA PRELET RUSKIH VOJNIH AVIONA KA SRBIJI! Jedva preboleli S-400, a sada im je moćni Putinov 'Ruslan' protutnjao iznad glava, noseći ubitačne helikoptere u Beograd!

Balkan

BUGARI TRAŽE ZABRANU ZA PRELET RUSKIH VOJNIH AVIONA KA SRBIJI! Jedva preboleli S-400, a sada im je moćni Putinov 'Ruslan' protutnjao iznad glava, noseći ubitačne helikoptere u Beograd!

Podeli vest

Predsednik bugarskog Evroatlantskog centra bezbednosti Cvetan Cvetanov pozvao je Bugarsku da oganiči isporuku ruske vojne opreme Srbiji kroz svoj vazdušni prostor, samo dva dana pošto je ruski "antonov" An-124 "Ruslan" preko bugarskog vazdušnog prostora u Srbiju dopremio četiri nova helikoptera "mi-35M" koje je Beograd kupio od Moskve

Cvetanov je izjavio da će samo tako čvrst stav Bugarske garantovati sigurnost na Balkanu.

- Slobodan prolaz ruskog oružja ka Srbiji stvara pretpostavku da je Rusija dominantna zemlja koja u našem regionu može da radi šta želi - rekao je Cvetanov na okruglom stolu "Trideset godina demokratije", organizovanom u Evroatlantskom centru.

Bugarski mediji podsećaju da je bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov dozvolio prelet ruskim avionima kroz bugarski vazdušni prostor u periodu od 2. do 8. decembra, naglašavajući da Rusi uopšte nisu precizirali kakav tovar nose, a da ih Bugari nisu ni pitali.

EKSKLUZIVNO! ČETIRI NOVA HELIKOPTERA "Mi-35M" SLETELA NA AERODROM "BATAJNICA" - VOJSKA SRBIJE NIKAD JAČA!

SPEKTAKL! SVE SPREMNO ZA VELIKU PROSLAVU DANA POBEDE! 'Đavolje kočije' iz Rusije stigle za paradu u Nišu!

Reč je, dodaje se, o moćnim ruskim borbenim helikopterima Mi-35M, namenjenim srpskim oružanim snagama.

Cvetanov je podsetio da ovo nije prvi put da Bugarska dozvoljava Rusiji da preko njene teritorije transportuje vojnu opremu u Srbiju, naglasivši da je ovome prethodila isporuka raketnih sistema S-400 krajem oktobra za potrebe zajedničke vojne vežbe Srbije, Rusije i Belorusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mane

pre 4 godine

Oni su pravoslavni hrvati gde isto i oduvek vlada švaba.

Ana

pre 4 godine

E da su pametni rusi da kod nas otvore fabriku naoruzanja onda nebi morali da lete a imali bi jaku bazu u srcu evrope

Vlado

pre 4 godine

Stvarno je veliki idiotizam bespotrebno objavljivati svaku nabavku naoružanja i vojne opreme i time dovoditi druge države u neugodan položaj, zbog preleta aviona na kojima se transportuje naoružanje.To ne radi ni jedna država na svetu sem nas. Hoćemo da se hvalimo? Pa gospodo sa čime? Skoro niko nije objavio da Italija kupuje 90 komada (slovima: devedeset) aviona F-35. Sa čime se mi zamajavamo???!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija