• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.12.2019

10:35

NAJGORI HRVATSKI ZATVOR JE ODMARALIŠTE... Srpskim kriminalcima lakše da izdržavaju kazne u komšijskim zatvorima, evo i zašto

Balkan

NAJGORI HRVATSKI ZATVOR JE ODMARALIŠTE... Srpskim kriminalcima lakše da izdržavaju kazne u komšijskim zatvorima, evo i zašto

Podeli vest

Ubice i razbojnici iz Srbije često rade u Hrvatskoj jer im je plen veći, a ukoliko ih uhapse, kazne su blaže i uzlovi u zatvorima bolji nego u Srbiji

Kako prenosi portal 24sata.hr, mnogi kažu da je najstroži hrvatski zatvor Lepoglava u poređenju sa Zabelom kod Požarevca, odmaralište.

U hrvatskim zatvorima trenutno se nalazi 127 državljana Srbije - 83 statusu istražnog zatvorenika i 44 u statusu zatvorenika, navodi portal i dodaje da sukoba po nacionalnoj osnovi u zatvorima nije bilo.

- Oni izdržavaju kaznu zatvora u uslovima koji onemogućuju, odnosno sprečavaju sukobe ili napade po nacionalnoj, ali i po bilo kojoj drugoj osnovi, pa se vodi računa o stanju bezbednosti svakog pojedinog zatvorenika- navode u Ministarstvu pravosuđa.

Kako se navodi, u jednom zatvoru je i Nikola Rgić, obožavalac Željka Ražnatovića Arkana, čiji lik ima istetoviran na leđima, a koji je osuđen na tri godine i devet meseci zbog razbojništva, krađa i prevara.

U zatvorima se sklapaju i prijateljstva - Zdravko Mamić je na jednoj od svojih konferencija za novinare spomenuo da mu je cimer u Remetincu bio Aleksandar Tasić, član Pink Pantera, koji mu je u kantinu redovno slao novac.

NIJE TI ZATVOR LETOVALIŠTE! Ovo je direktor poručio zatvoreniku koji je ROBIJU U SARAJEVU UPOREDIO SA AUŠVICOM!


Tasić je bio deo šestorke iz Srbije, Crne Gore i BiH koja je u junu 2015. u Zagrebu planirala pljačku blindiranog kombija, ali su uhapšeni pre nego što su naoružani krenuli u akciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija