• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.12.2019

12:23

BAKIROV POTEZ OČAJNIKA! Handke proglašen NEPOŽELJNIM u Sarajevu!

Balkan

BAKIROV POTEZ OČAJNIKA! Handke proglašen NEPOŽELJNIM u Sarajevu!

Podeli vest

Dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, austrijski pisac Peter Handke, proglašen je nepoželjnom osobom u Kantonu Sarajevo

Ovu odluku je inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA), Bakira Izetbegovića, donela kantonalna skupština na današnjoj sednici.

Na sednici je usvojena i deklaracija u kojoj se osuđuje dodeljivanje Nobelove nagrade Handkeu, zbog, kako je navedeno, njegovog negiranja genocida u Srebrenici.

U deklaraciji stoji da je dobitnik Nobelove nagrade za književnost u svojim javnim istupima za vreme, kako se tvrdi, agresije na BiH javno podržavao "velikosrpski režim na čelu s ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem"., preneo je sarajevski portal Klix.

(VIDEO) HANDKEU URUČENA NOBELOVA NAGRADA ZA KNJIŽEVNOST! Svet bruji o ovom laureatu, OMANJA GRUPA LJUDI PROTESTOVALA ISPRED "KONSERTHAUSA"!

U deklaraciji se navodi da Handke ni danas ne mijenja svoje stavove, već, kako kažu, ide korak dalje pa najavljuje svoj dolazak u BiH u posetu majkama iz Kravice i okoline Srebrenice.

Naveli su i da bi Handkeov dolazak u BiH i Sarajevo izazvao, kako kažu, dodatno poniženje "žrtava velikosrpske agresije".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maxmen

pre 4 godine

Nisu mi jasni svi srpski politicari iz Republike Srpske,kad muslimani govore da su "žrtve velikosrpske agresije"sta oni traze u parlamentu BiH. Daj dogovorite se ili svako svojim putem.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija