• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2019

09:22

SKANDALOZNA ODLUKA HRVATSKOG SUDA! TOMPSON MOŽE DA PEVA ZA DOM SPREMNI... Isti sud ranije presudio da je to NEZAKONITO PONAŠANJE!

Balkan

SKANDALOZNA ODLUKA HRVATSKOG SUDA! TOMPSON MOŽE DA PEVA ZA DOM SPREMNI... Isti sud ranije presudio da je to NEZAKONITO PONAŠANJE!

Podeli vest

Tročlano veće Visokog prekršajnog suda u Zagrebu presudilo je da Marko Perković Tomson uzvikivanjem "Za dom spremni" na početku pesme "Bojna Čavoglave" nije prekršio zakon

To saznaje Jutarnji list i dodaje da je isti sud ranije doneo pet pravosnažnih presuda u kojima je presudio da uzvik "Za dom spremni" predstavlja nezakonito ponašanje.


Kako se navodi, ova najnovija odluka još nije poslata iz suda i još nije konačna, jer je zaustavljena u evidenciji sudske prakse, posebnom sudskom odeljenju koje analizira svaku novu presudu i utvrđuje da li je ona usklađena sa prethodnim presudama toga suda koje su se ticale istog pitanja, ali i presudama Evropskog suda u Strazburu i Suda EU.

Kao najviši sud u prekršajnoj grani sudstva, Visoki prekršajni sud nadležan je i za ujednačavanje sudske prakse u Hrvatskoj.

Portparolka Visokog prekršajnog suda Gordana Korotaj, rekla je, odgovarajući na pitanje u kojoj je fazi predmet Marka Perkovića Tompsona i da li je tačno da ga je tročlano veće tog suda oslobodilo, da ne može da daje informacije o tom predmetu dok se presuda pošalje sa suda.

 

U slučaju da se zbog neusklađenosti sa ranijim presudama zaustavi novodoneta presuda saziva se opšta sednica sudskog odeljenja u čiju nadležnost pripada i sporna presuda.


To odeljenje ima devet sudija koji bi trebalo da raspravljaju o spornoj presudi i njenoj utemeljenosti i ako većina sudija zauzme stav da je tročlano sudsko veće u slučaju Tompson pogrešilo i donelo presudu suprotnu dosadašnjoj praksi Visokog prekršajnog suda o pozdravu "Za dom spremni" predmet će se vratiti istom veću na ponovno odlučivanje.

Ukoliko se na sednici sudskog odeljenja za javni red i mir većina sudija složi da je sa donetom oslobađajućom presudom za Tompsona sve u redu, ona postaje pravosnažna i salje se strankama.

 

(VIDEO) NOVO DIVLJANJE USTAŠA! TOMPSON PONOVO NA KONCERTU URLAO "ZA DOM SPREMNI", publika mu u transu uzvraćala NACISTIČKIM POZDRAVOM!


Kako se dodaje, o Tompsonovom predmetu će se na Visokom prekršajnom sudu još neko vreme većati.

Jutarnji list dodaje da nije imao uvid u presudu tročlanog veća Visokog upravnog suda koje je oslobodilo Tompsona, pa ne zna na koji je način to veće argumentovalo svoj stav da uzvikivanje pozdrava “Za dom spremni” na početku Bojne Čavoglave nije kršenje zakona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bota

pre 4 godine

Bravo za Hrvate i njihovo pravosuđe.Tako se bori za svoju zemlju,tako se brani zemlja,tako se diže moral i to ništa nije čudno.Čudno je što nama sve smeta pa i u našoj zemlji,ne smeta nam što smo mi budaletine koje će pre popljuvati sebe nego neke druge.Gospodo Srbi mi smo dno dna,a to nećemo da priznamo,zato i treba da nam bude ovako kako nam je.Što niko ne peva četničke pesme i veliča na taj način Srbiju,što....pa kad smo sve to zabranili zarad viših ciljeva,kojih bre.

SS

pre 4 godine

Kao da je mene konsultovao gospodin iz ovog prvog komentara.Nema od nas ništa.

zika

pre 4 godine

Oni su cirkuska drzava lutaju kao guske u magli.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija