• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.12.2019

10:17

POTVRĐENA PRVA OPTUŽNICA PROTIV TODORIĆA! Oštetio 'Agrokor' za 1,25 miliona evra?

Balkan

POTVRĐENA PRVA OPTUŽNICA PROTIV TODORIĆA! Oštetio 'Agrokor' za 1,25 miliona evra?

Podeli vest

Optužno veće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je danas optužnicu protiv osnivača i bivšeg vlasnika "Agrokora" Ivice Todorića i još tri osobe da su oštetili taj koncern za 1,25 miliona evra. To je prva optužnica protiv Todorića, a zagrebačko tužilaštvo ju je podiglo u septembru

Optužnica tereti Todorića da je svoj bivši koncern oštetio plaćanjem fiktivnih savetodavnih usluga švajcarskoj kompaniji.

Optuženi su i nekadašnja izvršna potpredsednica za poslovanje i poslovni razvoj u "Agrokoru", Piruška Canjuga, bivši direktor zadužen za građevinske investicije Ante Huljev, i jedan državljanin Austrije.

U optužnici koju je ranije objavilo tužilaštvo, navodi se da su Canjuga i Huljev bili stvarni vlasnici švajcarskog trgovačkog društva.

Po podizanju optužnice u septembru, Todorić je rekao da je ona "nesumnjivo" podignuta po nalogu premijera Andreja Plenkovića i "njegovih poslušnika" da bi se prikrila "otimačina, pljačka i uništavanje Agrokora".

DOJČE VELE: I Marović prepreka Srbiji na Evropskom putu?!

Todorić je još od kraja 2017. pod istragom osumnjičen da je nezakonito pribavio više od milijardu kuna (134 miliona evra).

Istragom su obuhvaćeni i njegovi sinovi Ivan i Ante Todorić, kao i još 12 osoba, uglavnom bivših "Agrokorovih" menadžera.

Po otvaranju afere "Agrokor" krajem 2017. Ivica Todorić je pobegao u Veliku Britaniju koja ga je godinu kasnije izručila Hrvatskoj. Neko vreme je bio u pritvoru u Zagrebu, ali je ubrzo pušten uz kauciju od 7,5 miliona kuna (milion evra) i zabranu napuštanja Zagreba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija