• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.12.2019

11:06

I MUSLIMANI SE DIGLI PROTIV MILA! DŽENAN IZ BIJELOG POLJA BRANI OSTROG: Neće me DPS svađati sa BRAĆOM PRAVOSLAVCIMA!

Balkan

I MUSLIMANI SE DIGLI PROTIV MILA! DŽENAN IZ BIJELOG POLJA BRANI OSTROG: Neće me DPS svađati sa BRAĆOM PRAVOSLAVCIMA!

Podeli vest

Mladi političar Dženan Kolić iz Bijelog Polja održao je govor o Zakonu o slobodi veroispovesti koji bi ovih dana trebalo da bude usvojen u Skupštini Crne Gore, a kojim je predviđeno podržavljenje svih crkava i manastira sagrađenih do 1918, i koji preti da izazove velike sukobe u ovoj državi

Taj govor postao je pravi hit na internetu, pregledi broje milione, a njegova poruka odzvanja Crnom Gorom:

- Poručujem DPS-u da neće uspeti u nameri da mene, Dženana Kolića, muslimana iz Bijelog Polja, posvađa sa mojom braćom pravoslavcima i katolicima, zato što su naša bratska sloga, želja za mirom i borba za bolje sutra naše dece jače od njihovih svađa, podela i mržnje - izjavio je ovaj poslanik demokrata.

MILO NA APARATIMA! CRNOGORCI NAJVIŠE VERUJU - SPC! Narod rekao svoje, ovo je totalni DEBAKL LAŽNE MILOGORSKE CRKVE!

- Mi smo tu da istim intenzitetom i istom posvećenošću branimo i hramove, i džamije, i katedrale, kako bismo sačuvali mir i multikonfesioni sklad, jer mi ne delimo i ne prepoznajemo ljude po veri ili naciji. Za nas postoji samo jedna podela - na časne i čestite građane i na kriminalce, lopove i podstrekače mržnje i razdora. I na kraju, želim da pozovem svoju braću svih vera i nacija da se zajedničkim snagama izborimo protiv štetočinskog identitetskog inženjeringa, koji jednima omogućava da podeli narod na pravoslavce, katolike i muslimane, a drugima da poslanike svrsta u identitetske rovove - istakao je Kolić.

PAPA 2020. STIŽE U CRNU GORU, SPC NIJE DALA BLAGOSLOV! Podgorica zvanično objavila dobrodošlicu katoličkom poglavaru!

- Čuvajući Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, čuvamo Husein-pašinu džamiju u Pljevljima, čuvajući Hram svetog Vladimira u Baru, čuvamo Osmanagića džamiju u Podgorici, čuvajući Manastir Ostrog u Danilovgradu, čuvamo Hadži-Ismailovu džamiju u Nikšiću, čuvajući manastir Moraču u Kolašinu, čuvamo katedralu Svetog Tripuna u Kotoru, čuvajući objekte svih konfesija i svih naroda, čuvamo i sami sebe. Čuvajmo jedni druge, bez obzira na veru ili naciju. Braća smo bili, braća moramo ostati – kaže Kolić.

- Kao ljudi koji se zalažu za mir, bratsku slogu, ljubav, multietnički i multikonfesionalni sklad, jasno i nedvosmisleno pozivamo Demokratsku partiju socijalista da hitno povuče predlog Zakona o slobodi veroispovijesti, koji svađa katolike, pravoslavce i muslimane - rekao je Kolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 4 godine

Svet se deli na samo DOBRE i LOŠE LJUDE. Podele po boji kože, nacionalnost i versko opredeljenje nije bitno ! Uzmi ogledalo i pogledaj se malo - vidi svoje opredeljenje !

Bravia

pre 4 godine

Svaka ti je na mestu Dženane!Alal vera ljudino!

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija