• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

17.12.2019

15:28

HRVATI SE UTRONJALI! ORBAN IH OPET PROVOCIRA i DIČI SE KARTOM VELIKE MAĐARSKE, koja obuhvata skoro pola Hrvatske, a oni ZA SARADNJU! (FOTO)

Balkan

HRVATI SE UTRONJALI! ORBAN IH OPET PROVOCIRA i DIČI SE KARTOM VELIKE MAĐARSKE, koja obuhvata skoro pola Hrvatske, a oni ZA SARADNJU! (FOTO)

Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban održao je sastanak predsedništva svoje stranke Fides, što nije ništa neobično, ali jeste to što je sastanak održan pod ogromnom kartom "istorijske Mađarske"

Ta geografska karta obuhvata i veliki deo Hrvatske, sve do Rijeke i Dalmacije, a ona je, po svemu sudeći, stalni inventar u prostorijama Fidesa, zaključuje portal index.hr.

Fotografiju sa sastanka je objavio sam premijer Viktor Orban, i to na svom Fejsbuk profilu, uz opis:

- Pretpraznični sastanak predsedništva stranke.

 

To da su Orban i njegova vlada nostalgični za vremenom kada je Mađarska zauzimala daleko veću teritoriju, uključujući i velike delove Hrvatske, nije nikakva posebna novost, a nije ni tajna.

Već nekoliko puta, i to u poslednje vreme, zvaničnici Mađarske su javno prisvajali delove hrvatske teritorije. 

Tako je letos, u junu službena mađarska Kancelarija za međunarodnu komunikaciju pri vladi Viktora Orbana na svom Tviter profilu objavila kartu Mađarske koja uključuje veliki deo Slovenije, ali i delove Hrvatske poput Međimurja, dela Baranje i Kvarnera, koja sugeriše da su ovoj zemlji nakon Prvog svetskog rata otete dve trećine teritorija, uključujući čak 63 hiljade kilometara kvadratnih koji su deo današnje Hrvatske, Slovenije...

 

Taj provokativni tvit naišao je na snažnu osudu Slovenije, dok je Hrvatska provokaciju prećutala. 

A HRVATI ĆUTE K'O PI*KE! Orban Slavoniju i Baranju nazvao najbogatijim delovima Mađarske!

A sam Orban je nedavno, prilikom posete Osijeku, gde ga je dočekao hrvatski premijer Andrej Plenković, nostalgično govorio o Slavoniji i Baranji kao "najbogatijim delovima naše (mađarske) države". Hrvati su i tada, na tu provokaciju, bili nemi!

Povodom najnovije provokacije hrvatski premijer Andrej Plenković je rekao da je o tome razgovarao s ministrom spoljnih i evropskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

- Naše ministarstvo će vezano za to obaviti razgovore s mađarskom stranom. Koliko sam ja njega razumeo, nije to prvi put da se ta karta pojavljuje na nekom sastanku Fidesa. Sadašnje hrvatske granice su takve kakve jesu- kazao je Plenković, dodavši da Hrvatska mora da sarađuje sa svojim susedima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stefa

pre 4 godine

Nešto ne vidim Vojvodinu u sastavu Srbije na predmetnoj karti! A to vas ne brine!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija