• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

18.12.2019

16:45

ŠTA VELIŠ, AVETINJO? Premijer Crne Gore se baš nalupetao: ZAŠTO BI OSTROG BIO U VLASNIŠTVU SRPSKE PATRIJARŠIJE?!

Balkan

ŠTA VELIŠ, AVETINJO? Premijer Crne Gore se baš nalupetao: ZAŠTO BI OSTROG BIO U VLASNIŠTVU SRPSKE PATRIJARŠIJE?!

Podeli vest

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je da ne vidi razlog zašto bi manastir Ostrog bio u vlasništvu Srpske patrijaršije, dok je s druge strane Saborna crkva u Beogradu u vlasništvu države Srbije

- Zašto nije problem da je Saborna crkva u Beogradu vlasništvo države Srbije? Zašto bi Ostrog bio u vlasništvu Srpske patrijaršije - pitao je Marković tokom premijerskog sata, odgovarajući na pitanje Srđana Milića (SNP) o državnoj imovini i Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Marković je Miliću poručio da nema potrebe za nervozom.

Milić je u odgovoru premijeru ocijenio da treba zaštiti građane od mržnje koju čini vlast Predlogom zakona o slobodi vjeroispovjesti.

MITROPOLIT AMFILOHIJE POZIVA NA DIJALOG: Sve što tražimo za sebe tražimo i za druge

- Čude me stručnjaci iz Vlade koji su pravnici, a pozivaju se na imovinski zakon, a pokušavaaju da otimaju imovinu kroz slobodu vjeroispovjesti, a ne kroz zakon o svojinsko-pravnim odnosima i imovini. Pozivam vas da povučete ovaj zakon jer je već ovo što je dogovoreno sa Rimokatoličkom crkvom i Islamskom zajednicom kroz temeljni ugovor iznad zakona. Je li to definisano Ustavom da postoji supremacija međunarodnih zakona? Budite do kraja pošteni i napišite zakon o otimanju imovine SPC jer se nijedan od ovih članova ne odnosi na druge vjerske zajednice - kazao je Milić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRDJAN

pre 4 godine

U napadu milogoraca na manastir ostrog bice izmestene mosti Sv. V. Ostroskog i taj momenat ce biti pocetak gradjanskog rata u CG koji ce prerasti u rat sa siptarima ..vidi prorocanstvo oca Tadeja..prosto neverovatno kad je on prorekao ove dogadjaje....

ddt

pre 4 godine

Jel to ona junačina što je Tramp šutira po hodnicima ?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija