• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.12.2019

19:57

ZA KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA RAT JOŠ TRAJE! Dodik: NIJE SRBIJA MONETA ZA PODKUSURIVANJE, vaša priča je akt najdubljeg neprijateljstva!

Balkan

ZA KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA RAT JOŠ TRAJE! Dodik: NIJE SRBIJA MONETA ZA PODKUSURIVANJE, vaša priča je akt najdubljeg neprijateljstva!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ni Željko Komšić ni Šefik Džaferović, kao učesnici građanskog rata u BiH devedesetih godina, izgleda još nisu izašli iz rata ako je suditi po retorici koju koriste govoreći o Srbiji i njenom rukovodstvu.

- Srbija je suverena, nezavisna i prijateljska država koja ima suvereno pravo da odlučuje o svim važnim pitanjima za srpski narod i srpsku državu i izuzetno smo im zahvalni što Republiku Srpsku gledaju kao prioritetno spoljnopolitičko pitanje - naglasio je Dodik.

Povodom reakcija članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića na Strategiju odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije, koja je predstavljena u srpskom parlamentu, Dodik je rekao da ne shvata šta je razlog "histerije" koja je došla iz Sarajeva, osim da se zadržava potreba pogoršavanja odnosa sa dva najvažnija suseda Srbijom i Hrvatskom.

MUSLIMANI I HRVATI PRETE SRBIJI! Odmah povucute Strategiju odbrane, inače... BiH ĆEMO UREDITI ONAKO KAKO MI MISLIMO, A NATO ĆE BLOKIRAT DRINU...

- Istrajavajući na lažima o agresiji i genocidu, koji se nisu dogodili i sa kojima Srbija nema veze i nakon 24 godine od završetka rata, akt je najdubljeg neprijateljstva i kako neko sa tom i takvom retorikom može držati lekciju o dizanju tenzija. Ne može država Srbija i njeno rukovdstvo služiti kao moneta za potkusurivanje u najnovijim međubošnjačkim političkim trvenjima, pa preporučujem i Komšiću i Džaferoviću da se uozbilje - rekao je Dodik, a prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

On je naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, Dejtonski mirovni sporazum, u okviru koga Republika Srpska ima svoju ustavom garantovanu poziciju, kao i Sporazum o specijalnim paralelnim vezama.

- Pozivam bošnjačke članove Predsedništva da bar poštuju suverenitet Srbije i ne mešaju se u unutrašnja pitanja prijateljske i susedne zemlje - poručio je srpski član Predsedništva BiH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tihi

pre 4 godine

Ko o čemu,ova dvojica o Srbiji.Bosna propada li propada.Srbija je za BiH država.Ne država,već državetina.Pozdrav slobodnoj Srbiji,u kojoj za sve ima mjesta

pile

pre 4 godine

Mile samo saseci u korenu domače izdajnike i zapevaj pesmo ne može nam nato ništa, car ostaje car.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija