• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2019

14:43

NACIONALNI SAVET CRNOGORSKE NACIONALNE MANJINE U SRBIJI: Najoštrije osuđejmo brutalno i varvarsko delovanje režima u Podgorici

Balkan

NACIONALNI SAVET CRNOGORSKE NACIONALNE MANJINE U SRBIJI: Najoštrije osuđejmo brutalno i varvarsko delovanje režima u Podgorici

Podeli vest

Nacionalni savet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji najoštrije osuđuje brutalno, anticivilzacijsko i varvarsko delovanje režima u Podgorici

Nacionalni savet je duboko zgranut slikama iz zemlje naših predaka, gde policijske snage na agresivan način, često prevazilazeći zakonska ovlašćenja prebijaju vernike, velikodostojnike i sveštenike bez obzira na njihov nacionalni predznak. Samo zato što se drzunuli protiv zakona kojim se dira sam temelj SPC.

Zakon koji se osvaja uprkos primedbama Venecijanske komisije, protivljenju opozicionih stranaka i javnom stavu SPC koja upozorava da ovaj zakon zadire crkve čiji su vernici i Srbi i Crnogorci gde god da živeli.

OGLASIO SE PRETUČENI EPISKOP METODIJE! Evo kako se oseća dan nakon brutalnog čina policije Crne Gore!

Najoštrije osuđujemo i upad policijski snaga u dom crnogorske demokratije, nakon kog su u maniru totalitarnih režima pohapšeni narodni predstavnici, kako Crnogoraca,tako i Srba iz  razloga jer su želeli upozoriti vladajuću većinu i njene satelite na svu pogubnost i štetnost  zadiranja u imovine crkve, koja je stvorila državu Crnu Goru.

Hapšenje, zatvarenjem, prebijanjem, lomljenjem kostiju verujućih građana Crne Gore, samo se svađaju dva bratska naroda.

Apelujemo na zdrav razum. Apelujemo na režim da prestane sa terorisanjem verujućeg naroda u Crnoj Gori. Apelujemo na građane da u ovom teškom času pokažu uzdržanost i mir i da ne dozvole prolivanje i jedne kapi bratske krvi, a našoj svetoj crkvi poručujemo da smo uz nju, da ćemo uz nju vazda biti, kako su to bili naši hrabri preci i kako će to biti naši mili potomci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Где су добровољци...За одбрану светиља...? Сви јунаци ником поникоше и у ЦРНУ земљу погледаше...

Lala iz Banata

pre 4 godine

Ne vredi da samo "osuđujete" , već pođite da ... - branite...!

srb

pre 4 godine

Na zalost s ovakvom klikom u BG Srbija je smehotresna drzava!Jutros od Duke na TV cujem da je g.AV od 92-ge u NS Srbije,znaci skoro 30.g. s beneficiranim stazem moze u beziju! Da Srbija odahne!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija