• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

27.12.2019

19:39

PATRIJARH DAO BLAGOSLOV ZA AKCIJU PROTIV MILOGORACA! Đukanović će se suočiti sa bezbroj tužbi, TO NE MOŽE DA SPREČI, NAPAD NA SPC IZAĆIĆE MU NA NOS!

Balkan

PATRIJARH DAO BLAGOSLOV ZA AKCIJU PROTIV MILOGORACA! Đukanović će se suočiti sa bezbroj tužbi, TO NE MOŽE DA SPREČI, NAPAD NA SPC IZAĆIĆE MU NA NOS!

Podeli vest

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej je juče zvanično dao - blagoslov - na plan i pravni strateški dokument odbrane prava MCP i ostale tri eparhije SPC u Crnoj Gori koji je profesionalno izradio advokat Vladan S. Bojić iz Podgorice i za njegovu realizaciju zadužio sadejstvo sa advokatom Predragom Savićem i drugim članovima Pravnog saveta IN4S

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej je juče zvanično dao - blagoslov - na plan i pravni strateški dokument odbrane prava MCP i ostale tri eparhije SPC u Crnoj Gori koji je profesionalno izradio advokat Vladan S. Bojić iz Podgorice i za njegovu realizaciju zadužio sadejstvo sa advokatom Predragom Savićem i drugim članovima Pravnog saveta IN4S: Dragan Jocanović, Boško Tampolja, Jelena Jovanović, Vladimir Đukanović, Goran Petronijević, profesor Jovan Janjić, Stefan Stefanović. Dušan Stefanović, dr Goran Đorđević i Nikola Milovančev.

Advokat Vladan S. Bojić je potvrdio tačnost informacije i povodom aktuelnog pitanja decidirano izrekao:

Posredi nije običan zakon, nego pravna nakaza. Taj proizvod ogoljene sile bezbožnika isključivo ciljan na svevekovnu svetosavsku pravoslavnu crkvu dobiće svoju pravnu važnost stupanjem na snagu. Međutim, preduzeće se adekvatne pravne radnje i aktivnosti da taj pokvaren naum bude sasječen u korenu i za sva vremena. Pažnji javnosti ne može i nije promakla sinhronizacija ove "žurno" sinergično ozakonjene pretenzije s Nacrtom Zakona o kulturnom nasleđu Kosova*. To neće proći. Ni jedno. Ni drugo.

MITROPOLIJA CP "PROGLASILA STANJE OPŠTE UZBUNE I OPASNOSTI"! Ovo se nije desilo još od Turaka... ZVONA SVIH HRAMOVA SPC ZVONIĆE NA SVAKA DVA SATA!


Učinak ovog MNE konstrukta nalik zakonu je naopak, jer, uz podizanje i raspirivanje verskih i etničkih tenzija, kršenja svih elementarnih prava, (sve pod lažnom maskom "građanske države i EU standarda), ovaj "zakon" jednostavno nema nešto što je minimum - NEMA PRAVNI REZON. 

Savesni i zakonit držalac stiče pravo svojine na TUĐOJ stvari nakon 10, odnosno 20 godina, ako nije zakonit. Ali, tražiti od crkve da dokazuje pravo svojine 100 godina, čak i više vekova (od 8 do 10) unazad (još iz doba srednjevekovlja i feudalnog koncepta "svojine" ) je duboko logičko, ali i vrlo prostačko maloumlje pravnih "plićaka".

(VIDEO) POSLEDNJA VEST! U NIKŠIĆU U TOKU SUKOB POLICIJE I GRAĐANA! Uhapšen funkcioner NSD Marko Kovačević ZBOG SRPSKE TROBOJKE!

Suština pravne strategije je vrlo jednostavna: izazivaćemo zakonomernim redosljedom "prethodna pitanja" u sudskim parničnim postupcima po još zakonomernijem pravu na pristup sudu (Common law) i prava na tužbu (Civil law) koje se nikakvim zakonom ne može bar kad se tiče stvarnih prava, pogotovo prava svojine isključiti ili zaobići - ali i iniciranjem postupaka pravne konverzije zemljišta na kojima su locirani verski objekti a i tamo gde ih nema, sve po jasnoj samoj sili zakona iz članova 419 i 420 Zakona o svojinsko pravnim odnosima Crne Gore.

Sve dok se pravnosnažno ne reše prethodna pitanja Zakon sa fingiranim iliti lažnim nazivom ostaje "mrtvo slovo na papiru. Svi smerani upravni postupci, tj. prijeki sudovi" moraće po sili zakona, dakle imperativno biti prekinuti do pravnosnažnog okončanja svih prethodnih pitanja. Druge varijabile pravnih postupaka biće obelodanjene tek onda kada ocenimo da su se za to stekli po SPC i njenu teško ugroženu imovinu, napadnuto sveštenstvo i brojne vernike, objektivno prihvatljivi uslovi. Verujem da će nadležne državne instance imati strpljenja i inoviranim pristupom popraviti u javnosti Crne Gore, regiona i sveta, - krajnje sumanutu predstavu poimanja vladavine prava, ali i fenomena prava kao takvog.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
grof01

pre 4 godine

Jel isto kao što je pop Kačavenda blagosiljao pravoslavne teroriste u bosni prije nego krenu u koljačke pohode? Može se vladika napušiti Milu i CG....nema više srpskih orgjanja u tudjem dvorištu. Ono u skupštini je početak orgijanja u vlastitom dvorištu ;) Zlo se vraća,zlo se plaća.......zna to pop!

Djole

pre 4 godine

I meni su ugrozena ljudsko pravo nazvano sloboda zivota i kretanja pa nikoga u mojoj zemlji to nije !Jos nemam ni para ni znanja da se odbranim sem da napustim zemlju!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija