• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS/Informer.rs

29.12.2019

13:00

SRBI KONAČNO SLOŽNI! Građani Banjaluke, Trebinja i Pala rame uz rame u odbrani srpskih svetinja sa braćom u Crnoj Gori! (VIDEO)

Balkan

SRBI KONAČNO SLOŽNI! Građani Banjaluke, Trebinja i Pala rame uz rame u odbrani srpskih svetinja sa braćom u Crnoj Gori! (VIDEO)

Podeli vest

Danas se u Srpskoj održavaju skupovi podrške pravoslavnom narodu u Crnoj Gori. Počelo je okupljanje vjernika ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, u znak podrške pravoslavnom narodu u Crnoj Gori. Paljenjem svijeća daju podršku pravoslavcima u toj zemlji čiji su protesti obilježili ovu sedmicu u regionu

Ovo okupljanje u Banjaluci organizovalo je Udruženje građana “Petrićevac”, koji dijeli stav da je ovaj zakon protiv Srpske pravoslavne crkve, ali i da su prebijanja građana i sveštenstva na ulicama gradova u Crnoj Gori dodatno pogoršala situaciju.

I u Trebinju je najavljeno protestno okupljanje na Trgu Slobode od 19 časova. Prethodno će biti održan moleban u Sabornom hramu preobraženja Gospodnjeg.

Građani Trebinja i večeras će s mirnog protestnog okupljanja poslati poruku pravoslavcima u Crnoj Gori da nisu sami, da imaju podršku svoje braće s ove strane granice, ako, kako su istakli juče, tokom protestnih okupljanja, granica za bratske narode uopšte postoji.

Foto: printscreen RTRS

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, sinoć je prisustvovao molebanu i protestnoj šetnji u Herceg Novom. Gradonačelnik Herceg Novog Stevan Katić okupljenima je poručio da ovaj grad i Novljani nikada neće prihvatiti sporni zakon, dok je Ćurić istakao da narod neće prodati vjeru za večeru i dati imovinu Srpske pravoslavne crkve.

 

 

Objasnio je da je Herceg Novi dio Eparhije zahumsko-hercegovačke i zato je i ljudima u Republici Srpskoj važno šta se u ovom gradu dešava.

Uz Banjaluku i Trebinje sličan skup održava i u Palama. Njega su, sa istim ciljem, organizovali samoinicijativno vjernici uz blagoslov sveštenstva paljanske parohije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17