• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.01.2020

08:20

NE DAMO SVETINJE! Hiljade građana širom Crne Gore mirno i dostojanstveno POKAZALO SNAGU MILOGORCIMA!

Balkan

NE DAMO SVETINJE! Hiljade građana širom Crne Gore mirno i dostojanstveno POKAZALO SNAGU MILOGORCIMA!

Podeli vest

U više gradova na severu Crne Gore sinoć su ponovo održani protesti protiv usvajanja spronog Zakona o slobodi veroispovesti, javili su podgorički mediji

Litiju ulicama Podgorice predvodio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Posle molebana, litija je krenula ulicama Podgorice u 19 sati ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja do crkve Svetih Makaveja u Tološima i nazad do hrama, prenosi RTCG.

Pre početka litije, sveštenik Branko Vujačić apelovao je na građane da ne nose nacionalna i partijska obeležja, kao i da ne bacaju petarde.

VUČIĆ O KAMPANJI PROTIV NJEGOVE POSETE SRBIMA U CRNOJ GORI: Nijednu ružnu reč neću reći protiv Amfilohija ili bilo koga drugog - MOJE JE DA BUDEM UZ SVOJ NAROD, A NE DA BRANIM SVOJU SUJETU!

Nakon povratka u Saborni hram, mitropolit Amfilohije se obratio vernicima, poručujući da se na bezakonju ne može graditi ništa i da su hramovi božija svojina.

Kako prenosi podgorički portal Vijesti, u Beranama se više hiljade građana okupilo u 16 sati ispred zgrade opštine, odakle su pošli u mirnu litiju do manastira Ðurđevi stupovi uzvikujući "Ne damo svetinje".

Kolona je, kako navodi, bila nepregledno duga.

Građani Berana već danima se mirno okupljaju u porti manastira Ðurđevi stupovi na moleban u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Među njima je, kako se navodi, svakodnevno i gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić iz SNP-a, kao i veliki broj lokalnih funkcionera iz te i drugih partija, koji su na vlasti u jedinom opozicionom gradu na severu Crne Gore.

OVAJ NAKARADNI ZAKON NEĆE PROĆI, BORIĆEMO SE! MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA: Tražićemo proveru ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti!

Veliki broj stanovnika Žabljaka je, takođe, večeras krenuo u litiju nakon molebana u crkvi Svetog Preobraženja.

I u Biljelom Polju se okupio veliki broj vernika na molebanu i litiji koja se kretala od crkve Svetih Apostola Petra i Pavla do crkve Svetog Nikole u Nikoljcu.

Protojerej stavrofor Milan Stanišić pozvao je vernike da budu dostojanstveni u iskazivanju protesta protiv izglasavanja zakona o veroispovijesti, da slušaju svoje episkope i mitropolita i čine ono što oni blagosiljaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gogi

pre 4 godine

Hiljade i hiljade,ali nikakva korist, zakon ostaje, za par dana sve ce da se smiri i Milo je opet pobedio, bice po njegovom...treba to na drugi nacin a ne ovako............

EU

pre 4 godine

Ili poštujte zakon Republike Crne Gore i živite u miru ili lepo u kolone za Srbiju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija