• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

04.01.2020

13:24

ALIJA I KLINTON SU KRIVI ZA SREBRENICU! Milorad Dodik oglasio se POSLE ŠOKANTNOG OTKRIĆA IZ BRITANSKIH TAJNIH DOKUMENATA!

Balkan

ALIJA I KLINTON SU KRIVI ZA SREBRENICU! Milorad Dodik oglasio se POSLE ŠOKANTNOG OTKRIĆA IZ BRITANSKIH TAJNIH DOKUMENATA!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da poslednji dokumenti britanske Vlade o Srebrenici, sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, pokazuju ispravnost politike Republike Srpske da se konačno utvrdi istina o tom događaju

- Sve vreme to pričamo. Alija Izetbegović je tada od Bila Klintona tražio da se bombarduju srpski položaji. Predsednik SAD mu je poručio da može, ali da mu treba alibi, odnosno najmanje 5.000 žrtava. Istina je da se tamo desio zločin, ali ne samo nad Bošnjacima, već i nad Srbima. Mislim da je došlo vreme, zbog same istine, koja mora biti objektivna, da konačno mirne glave utvrdimo šta se desilo u leto 1995. godine - poručio je Dodik, prenosi RTRS.

- Činjenica da je vojno rukovodstvo muslimana izašlo iz Srebrenice i da je počelo provokacije te vrste, apsolutno govori o tvrdnji - rekao je Dodik u vezi sa navodima iz zvaničnog dokumenta Ministarstva odbrane Velike Britanije od 11. jula 1995. godine u kome se opisuju događaji koji su prethodili dešavanjima u Srebrenici, te ističe da je napad na Srebrenicu isprovocirala bošnjačka strana i da Pale nisu imale plan za osvajanja enklave.

TAJNI DOKUMENTI BRITANSKE SLUŽBE POTVRDILI, OVO JE POTPUNI PREOKRET! Vrh Republike Srpske nije imao plan da osvoji Srebrenicu, SNAGE BiH SU ISPROVOCIRALE NAPAD!

Dodik je istakao i potrebu uspostavljanja međunarodne komisije, koja će utvrdili stradanje Srba i Bošnjaka na tom prostoru.

- To što muslimani pokušavaju da isforsiraju tu vrstu priče o Srebrenici bez obzira na neke uspehe koje su imali u satanizaciji Srba, polako jenjava, imajući u vidu ovakve informacije - ocenio je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srb

pre 4 godine

Naravno da je zlocina bilo,na svim stranama,ali sud u Hagu je mahom sudio na osnovu laznih ili slabih dokaza,ali sudio i osudivao, cesto nevine i to prestrogo Srbe? Naravno da je u pribavljanju takvih dokaza osim neprijateljskih strana njima predano sluzila i danas sluzi odredena struktura sa sedistem u BG i niti ih ko dira niti im se sudi cak mnoge financiraju novcem gradana?Sramota i tuga a Vlada cuti.......... Hocete da ih imenujem ili ih i vi znate.....???

MilosObilic1389

pre 4 godine

Суд у ХАГУ и није суд у правом смислу речи...Посредно извођење доказа, лажни вештаци...Сведоци који стално мењају исказе...Оптужница - која је била патетично"литерарно дело"... којој недостаје каузални однос између ИЗВРШИОЦА и ДЕЛА...!! Креирање права у току суђења...Измишљање нових дела у току рочишта... - вербални деликт...Статусне конференције... - да би се утврдило ПРОЦЕСНО ПРАВО пре суђења?!... Притвори - без преседана...Допуњавање и скраћивање ОПТУЖНИЦА...ван логике и начела легалитета и рационалности поступка... Да ли схватате: Да је то АНТИПРАВНИ СУД...Нека врсте пристрасне АРБИТРАЖЕ...са циљем да се оправда НАТО агресија на Југославију 1999. Верујте ми на реч: Ми у Србији тако нестручно нисмо водили нити један обичан .. - ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПАК...!!

Zix

pre 4 godine

Iako ne mogu da podnesem ovog gedzu Dodika,jos plus sam cuo da je dao zeleno svetlo da RS udje u NATO! Ali ovo što kaže za Srebrenicu je POTPUNO tačno.Jos su pritom pokusavali da namaknu 5000 leševa da bi se moglo nazvati genocidom.A jedva su našli 3000 leševa.Gradonačelnik Srebrenice u to vreme je podneo ostavku kad je čuo šta se sprema.Daleko od toga da podržavam to što se desilo u Srebrenici '95te ali to što se tvrdi da smo pobili 7000 ljudi je dijemetralno suprotno od istine.Pa vi dragi naši Predsednici i Premijeri idite i dalje i izvinjavajte im se.

Ana

pre 4 godine

Prvo i prvo Zix, kaze se "d i j a m e t r a l n o"...Drugo - ta mera za dijametar 1 kruga, nije uopste najbolji izbor za opisivanje koliko se neka istina nalazi udaljena od lazi. Trece - to sto si TI CUO...nesto o nekome (ovde o Dodiku), ne znaci da kao nedokazano, imas tek tako pravo da, siris po svetu, kud stignes. Nije posteno, stetno je i vrlo je prostacko ponasanje. I cetvrto, taj GEDZA... DODIK, ne samo da je veoma inteligentan, uravnotezen, pravilan i pravedan, toliko jakog i cvrstog karaktera… Da evo vec toliko godina, prkosi tom snagom svoje licnosti, ispravnog coveka - najvecim belosvetskim mocnicima, otimacima, kolonizatorima i sta vec nisu… BRANECI NEPOKOLEBLJIVO SVOJ NAROD!!! A ti posto se iz napisanog da shvatiti, da smatras da nisi gedza, kao takav, sigurno bi ti vec mnogo sta uradio bolje!!! Jedino… ti nisi na njegovom mestu…

srbo

pre 4 godine

Klintona pred sud,a uskoro će sami bosnjaci doći u pamet da shvate da samo sa srbima mogu da žive u miru i prosperitetu.

0691993066

pre 4 godine

Bošnjaci i "pamet"...? Otkud Vam ta ideja...? Pa i Bog je zaplakao, kada je saznao - kada će se to desiti...

Vlah Alija

pre 4 godine

I onda je alija nazvao karadžića i rakao mu znaš vi srbi treba da streljate 5000 zarobljenika tako da vas zapad može bombardovati a ovaj se odmah složijo jer je to bila dobra ideja za srbe ,zvuči logično

MilosObilic1389

pre 4 godine

Ваша ИНДОКТРИНАЦИЈА је толико јака, да за њу не постоји адекватна ... - "Вакцинација"...!? Да ли је могуће да после свега прочитаног и написаног...И даље сте "индоктринисани слепац"...? Тај "Ваш" Алија...је...Боље да Вам не кажем...?! Не постоји још таква тешка реч у нашем речнику... Сазнаћете једном... Када вас БОГ просветли...До тада...Нек Вам је БОГОМ ПРОСТО...

0691993066

pre 4 godine

Требало би да знате, да су заробљени Муслимани у Сребреници стрељани по налогу британске обавештајне службе а извршиоци су били Срби-очајници који су у Скеланима и Братунцу остали без породица...Којима су затрта огњишта...Осветници - очајници, којима је дато да окрваве руке зарад интереса Алије: да се НАТО укључи у борбу против Срба како Сарајево не би пало... Да тога није било данас би Сарајево било СРПСКО јер је Младићу требало свега 48 часова да уђе и ослободи Сарајево...У томе су га спречиле НАТО бомбе - после изрежиране "Сребренице" која Младићу и Караџићу уопште није тада требала у политичко стратешком или тактичко војном смислу, јер су били на прагу одтварења циља и ослобођења Сарајева...од криминалаца и силоватеља Јуке Празине и др...На крају крајева снајперисти румунског СЕКУРИТАТЕА а по налогу Енглеза, су пуцали по Сарајеву...Једног дана по Србима следећег... - по Муслиманима! То је била Енглеска тактика...!!

kiza

pre 4 godine

Izgleda da je baja postao zaboravan. Dok su svi u Republici Srpskoj govorili da u Srebrenici nije bilo genocida i da je ratni zlocin prvo ucinjen prema Srbima, a onda je to sto se desilo bila odmazda taj isti sada veliki nato srbin je, da bi se uvukao stranicima, govorio kako Srbi moraju priznati genocid izvrsen na tada Muslimanima u Srebrenici. Daj Milorade odluci se vise.

Dante

pre 4 godine

Sigurno Alija i Klinton pucali na 9000 muslimana.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija