• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.01.2020

21:21

UREDNICA CRNOGORSKOG PORTALA PUŠTENA IZ  ZATVORA! Braniće se sa slobode!

Balkan

UREDNICA CRNOGORSKOG PORTALA PUŠTENA IZ ZATVORA! Braniće se sa slobode!

Podeli vest

Posle jednodnevnog pritvora večeras je puštena na slobodu bivša glavna i odgovorna urednica crnogorskog portala Fos media, Anđela Đikanović

Ona je bila pritvorena pošto je u nedelju objavila lažnu vest da će "specijalne snage kosovske policije Rosu pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan", što je crnogorska Vlada demantovala.

Odluku tužilaštva o pritvoru ukinuo je Osnovni sud u Podgorici koji je ocenio da je pritvor "neutemeljen".

Đikanović je u nedelju na portalu "Fos media" objavila da će "specijalne snage kosovske policije Rosu pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan", što su preneli pojedini portali u Srbiji, a ubrzo kategorički negirala Vlada Crne Gore tražeći hitno postupanje tužilaštva.

Policija je u nedelju privela Đikanović, tužilaštvo ju je posle saslušanja osumnjičilo za "izazivanje panike i nereda" i odredilo pritvor od 72 sata.

MILO POČEO DA HAPSI I NOVINARE! Urednica portala iza rešetaka zbog vesti o specijalcima ROSU

Portal kojim je upravljala ta novinarka se javno izvinio i povukao sporni tekst.

Pošto je uhapšena, novinarka je dala otkaz u svom mediju, negirala svoju krivicu i uložila žalbu na rešenje o pritvoru, posle čega je sud odlučio da bude puštena na slobodu.

Deo novinarskih udruženja osudio je hapšenje novinarke, uz ocenu da nije bilo "opravdano", zahtevajući da joj se dopusti da se brani sa slobode.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Шта каже полиграф...?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija