• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

07.01.2020

17:57

NEMAČKA VOJSKA BEŽI IZ IRAKA, ALI NE I  CRNOGORCI! A, AKO ZATREBA BRANIĆE AMERE DO... Milo dokazao da je najodaniji plaćenik Vašingtona!

Balkan

NEMAČKA VOJSKA BEŽI IZ IRAKA, ALI NE I CRNOGORCI! A, AKO ZATREBA BRANIĆE AMERE DO... Milo dokazao da je najodaniji plaćenik Vašingtona!

Podeli vest

Nemačka premešta deo svog vojnog osoblja iz Iraka u susedne zemlje iz bezbednosnih razloga, saopšteno je u Berlinu posle eskalacije tenzija zbog ubistva iranskog vojnog komandanta u američkom vazdušnom napadu.

Oko 30 od 120 nemačkih vojnika u Iraku, koji su uglavnom angažovani za obuku iračkih snaga bezbednosti, biće premešteni u Jordan i Kuvajt, piše u pismu koje je vlada poslala Bundestagu.

Irački parlament zatražio je u nedelju da američke i druge strane trupe odu pošto je istaknutiji iranski general Kasim Sulejmani ubijen u napadu na konvoj blizu bagdadskog aerodroma, prenosi Rojters.

BROJ POGINULIH NA SAHRANI GENERALA SULEJMANIJA PORASTAO NA 50! U metežu povređeno 213 ljudi, Iran zavijen u crno!

Povlačenje nemačkih trupa naredila je zajednička komanda za borbu protiv Islamske države, a odnosi se na snage u Bagdadu i Tadžiju u kome je raspoređeno 30 vojnika.

Od 120 nemačkih vojnika u Iraku, oko 90 je stacionirano u kurdskom području na severu te zemlje.

AMERI NE IDU IZ IRAKA, GENERAL VOJSKE SAD NAPRAVIO GREŠKU KADA JE TO SAOPŠTIO! Tramp zapretio Bagdadu sankcijama ako zatraži povlačenje američke vojske!

S druge strane, Podgorica za sada ne tazmišlja o povlačenju svojih vojnika iz Iraka.

Štaviše!

Nema sumnje da bi u slučaju sukoba SAD i Irana zvanična Podgorica poslala vojsku u rat. Tako to nalaže članstvo u NATO paktu, a ima li većeg i važnijeg saveznika NATO i SAD od Milogoraca!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 4 godine

Valjda ce napokon uspeti da dobije autogram od Trampa i onog teroriste Pompea. Milu je samo to potrebno!

goran

pre 4 godine

ako bude gusto poslaće milo kombi po vojnike.

Branislav

pre 4 godine

Milo je ponosno izjavio sa podignutom glavom, kako samo on to zna, da je Mojkovačka bitka bila najveća greška Crnogoraca. Samo je zaboravio da kaže da na Mojkovcu nisu ginuli " Crnogorci " već Srbi iz Crne Gore. Samo su se Srbi mogli tako herojski žrtvovati za Srbe, nikako neki " Crnogorci!" Sad čekam novu ingenioznu izjavu " Crnogorca " Mila kako su spasili nato i kako je to najveći podvig i žrtva u istoriji Crne Gore. Verovatno će i on kao veliki vođa i junak, zajedno sa svojim raspopom biti u Iraku sa svojim " Crnogorcima " na braniku odbrane Crne Gore...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija