• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

07.01.2020

19:23

HRVATI POBACALI NOVOGODIŠNJE JELKE DA NE BI "SLAVILI SRPSKI BOŽIĆ"! Džaba po(r)uke "crkve u Hrvata" da to nije ispravno, STRAH "DA BUDU SRBI" JE PREVELIK!

Balkan

HRVATI POBACALI NOVOGODIŠNJE JELKE DA NE BI "SLAVILI SRPSKI BOŽIĆ"! Džaba po(r)uke "crkve u Hrvata" da to nije ispravno, STRAH "DA BUDU SRBI" JE PREVELIK!

Podeli vest

Mnogi Hrvati Rimokatolici svoje jelke su raskitili i za njih je završeno božićno vreme. Dok neki otvoreno priznaju da ne žele slaviti "srpski Božić", drugi tvrde da je takav Rimokatolički običaj, te da "blagdanom Sveta tri kralja" završava božićno vreme.

Ni jedni ni, drugi nisu u pravu, a da su jelke još uvek trebale biti okićene u domovima Hrvata i na ulicama, poručio je fra Ivan Dominik Iličić, sveštenik iz Rijeke. 

Iličić u svojoj "mini katehezi" kaže da su jelke trebale ostati okićene do 12. januara, odnosno "blagdana Isusova krštenja". Osvrnuo se i na činjenicu da Hrvati masovno skidaju ukrase pred pravoslavni Božić. kako netko ne bi pomislio da su Srbi.

- Nemojte raskićivati bor kako se vaš bor ne bi povezivao s pravoslavnim Božićem. To nije lepo, a nije ni teološki ispravno jer po julijanskom kalendaru neka braća grkokatolici koji su s nama u punom zajedništvu slave također Božić - kaže Iličić. 

Foto: Tanjug

Ipak, Hrvati i gradske vlasti širom zemlje nisu ga poslušali, odlučili su da okončaju božićno vreme.

 

 

 

Džaba po(r)uke "crkve u Hrvata" da to nije ispravno, STRAH "DA BUDU SRBI" JE PREVELIK!  

Pogledajte kako sada izgledaju Zagreb i Sisak. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ja

pre 4 godine

Sta nas briga za njih?! Ako bacaju i neka bacaju. A to sto stalno pisemo o njima sve vise se priblizavamo njima mentalno! Ko ih sisa neka su zivi i zdravi ali u svom dvoristu, ne kod nas! Mi tako pisemo o njima a oni nas pljuju, a kada oni nesto napisu odmah se hvataju nase novine da nesto prokomentarisu kao neke babe smo!

Bella Bond

pre 4 godine

Ja živim u Engleskoj i obavezno skinem jelku koju sam kitila za protestanski Božić (25. decembar) i okitim drugu braonkastu jelku za naš Božić jer je i englezi smatraju da će vas pratiti nesreća ako je ne raskitite. To obavezno javljaju i na vijestima.

Marko

pre 4 godine

Imate šiptare i milogorce da se njima bavite od jutra do sutra .nas ostavite na miru ,bacam jelku kad mi se baca.evo sad cu je roknuti sa balkona

Iza ograde

pre 4 godine

Eto , meni jos ni jedan Srbin nije cestitao moj Bozic! To se odnosi na one sto zive u RH

bata011

pre 4 godine

Зна се она стара изрека: "Од свих Срба, нај гори су Хрвати"

Draagoooljub

pre 4 godine

Neznalice! Božićno drvo kod Srba - Pravoslavaca je Badnjak, Hrast, Dub (po kome Dubrovnik nosi ime). A jelke, borići i ostali zimzeleni su simbol božićnog drveta kod katolika!! I sa Srbima nemaju neke velike veze!!

Pomracenje uma

pre 4 godine

Sto bi rekao Ducic...najhrabriji narod na svetu...ti hrvati.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija