• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rtcg.me/Informer

09.01.2020

12:46

MILO POHVALIO AMFILOHIJA?!? Veće za bezbednost Crne Gore optužilo Srbiju za podsticanje nereda u toj zemlji, a MCP za smirivanje tenzija

Balkan

MILO POHVALIO AMFILOHIJA?!? Veće za bezbednost Crne Gore optužilo Srbiju za podsticanje nereda u toj zemlji, a MCP za smirivanje tenzija

Podeli vest

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore ocenilo je, na današnjoj sednici, da je ta zemlja bezbedna "uprkos velikom broju subverzivnih aktivnosti", koje su, kako tvrde, "bile iz zemlje, ali i iz našeg neposrednog okruženja...". Veće je, međutim, pohvalilo Mitropoliju crnogorsko-primorsku "koja je svojim stavom doprinela mirnim okupljanjima, odupirući se i određenim političkim uplitanjima iz Crne Gore, ali i onima van nje"?!?

 

"Veće je detaljno analiziralo i tok okupljanja i protestnih šetnji u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske u svim gradovima, u periodu od 26. decembra 2019. do 7. januara 2020. godine, kao i okolnosti i rizike koji su ih pratili, a mogli su usložiti bezbednosne prilike u zemlji. Veće ocenjuje da su organizaciju i same protestne šetnje pratile snažna i negativna politička, i neprimerena i agresivna medijska kampanja uz veliki broj dezinformacija i lažnih vesti – sa ciljem uznemiravanja javnosti i građana, i podsticanja nereda i nestabilnosti", navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Nosioci tih aktivnosti, kako navode, bili su iz zemlje, ali i iz našeg neposrednog okruženja – sa jasnom namerom dezinformisanja građana, a posebno vernika o navodnom scenariju upada u verske objekte Srpske pravoslavne crkve; proterivanju sveštenika; i pritiscima na srpsku zajednicu u Crnoj Gori.

"Subverzivne aktivnosti su išle i u pravcu kompromitacije države, njenih simbola, nosilaca državne vlasti, kao i pozivanja na konačni obračun sa ustavnim poretkom, pravnom državom, i organima reda i bezbednosti – i to svim sredstvima. Dakle, njihov cilj je bio ugrožavanje vitalnih ustavnih i demokratskih vrednosti Crne Gore", piše u saopštenju.

Veće je konstatovalo i visok stepen odgovornosti najvećeg broja građana i učesnika protestnih okupljanja, koji nisu podlegli nezapamćenoj kampanji i dezinformacijama o ugroženosti njihovih verskih prava i sloboda.

"Takođe je evidentan pozitivan pristup Mitropolije crnogorsko-primorske koja je svojim stavom doprinela mirnim okupljanjima, odupirući se i određenim političkim uplitanjima iz Crne Gore, ali i onima van nje. Veće je zaključilo da je Crna Gora je slobodno i demokratsko društvo u kojem se bez ograničenja mogu iznositi različita mišljenja u odnosu na mnoga društvena pitanja kao i politike Vlade. Jedini uslov je da se organizuju po zakonu i bez ugrožavanja prava drugih.Ono što nije, niti će biti dozvoljeno, jeste spoljno mešanje u naše unutrašnje prilike, odnosno u naše suvereno pravo da sami i slobodno vodimo spoljnu i unutrašnju politiku. Crnoj Gori kao građanskom i demokratskom društvu pripada isključivo i legitimno pravo da štiti slobode i uređuje prava svih građana koji u njoj žive", zaključuje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pecko

pre 4 godine

Ako se presvetli Radović oglasi nekom dematujućom izjavo ove tvrdnje crnogorskih vlasti,... onda svi mi koji smo sumnjali da je on samo jedan od mnogobrojnih milogorskih iluzinosta,..... će doživeti ogromnu grižu savesti.... ukoliko to čovek ne uradi,... onda mu treba skinuti kapu i reći da je bolji od Koperfilda....

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija