• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/dnevno.hr

12.01.2020

10:57

HRVATI USTALI U ODBRANU TROSTRUKOG UBICE! Filip Zavladav je za građane HEROJ! Kada vidite komentare na Fejsbuku sve će vam biti jasno! (FOTO)

Balkan

HRVATI USTALI U ODBRANU TROSTRUKOG UBICE! Filip Zavladav je za građane HEROJ! Kada vidite komentare na Fejsbuku sve će vam biti jasno! (FOTO)

Podeli vest

Nakon početnog šoka, straha i užasa, nacija slavi. Gotovo da i nema komentara koji osuđuju trostruko ubistvo u Splitu, a i oni malobrojni koji osuđuju, tek blago apeluju da nije u redu uzimati pravdu u svoje ruke, ali generalno se čini da većina ima razumevanja za njegov čin

Juče je u centru Splita mladi pomorac Filip Zavadlav (25) ubio tri osobe iz automatske puške. Ubrzo nakon toga je i uhapšen, a tokom cele potrage za počiniteljem Splitom je vladalo opsadno stanje.

Mediji su preklinjali ljude da ostanu u svojim kućama jer je ubica na slobodi. Međutim, kako se bližilo njegovo hapšenje atmosfera oko ovog zločina brzo se menjala. Sudeći po komentarima na gotovo svim portalima, Filip Zavadlav je postao “narodni heroj”.

Foto: printskrin Facebook

Većina građana slavi njegov čin jer smatraju da je branio svoju porodicu i pritom ubio kriminalce od ranije poznate policiji, ali ne samo i policiji nego i građanima koji su, čini se, upoznati s nedelima ubijenih.

Foto: printskrin Facebook

Nakon početnog šoka, straha i užasa, nacija slavi. Gotovo da i nema komentara koji osuđuju trostruko ubistvo u Splitu, a i oni malobrojni koji osuđuju, tek blago apeluju da nije u redu uzimati pravdu u svoje ruke, ali generalno se čini da većina ima razumevanja za njegov čin.

Foto: printskrin Facebook

Zavadlavov Fejsbuk profil ispunjen je komentarima podrške, na ovoj društvenoj mreži oformljene su već dve grupe podrške ovom mladiću, a neki pozivaju i na prikupljanje novca za advokata.

Ovaj fenomen se u hrvatskoj javnosti ne pamti. Evo nekoliko komentara koji pokazuju stav građana o ovom slučaju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Класична - НУЖНА ОДБРАНА...! "Нужна одбрана је она одбрана, неопходно потребна да од себе ИЛИ ДРУГОГА одбијемо ИСТОВРЕМЕНИ ПРОТИВ-ПРАВНИ НАПАД"...!! Постојао је против-правни напад на брата од стране мафијашке групе ... Значи: - НУЖНА ОДБРАНА...!!

zdenko

pre 4 godine

Znam za slucaj iz Kragujevca. Nazalost covek je osudjen na dugogodisnju kaznu.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Нажалост, када ти "суде"... - КУПЉЕНЕ дипломе...

Iza ograde

pre 4 godine

Kazem ka da su ove "novine" u rangu komentara

Rade

pre 4 godine

Niste nam objasnili, na koga je pucao i zbog čega ? ? ? ? ? ?

shooster

pre 4 godine

A sta drugo ocekivati, dobro mu i spomenik na rivi ne naprave.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija