• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

14.01.2020

13:15

OTVORENI NAPAD AMERA NA NAŠU ZEMLJU I CRKVU! Bugajski optužio SPC i Vladu Srbije za destabiliaziju Crne Gore! OVE SULUDE OPTUŽBE GOVORE VIŠE OD SVEGA!

Balkan

OTVORENI NAPAD AMERA NA NAŠU ZEMLJU I CRKVU! Bugajski optužio SPC i Vladu Srbije za destabiliaziju Crne Gore! OVE SULUDE OPTUŽBE GOVORE VIŠE OD SVEGA!

Podeli vest

Američki analitičar i ekspert za Balkan, Januš Bugajski, tvrdi da u Vladi Srbije i van nje "postoje elementi", koji pokušavaju da podriju nezavisnost Crne Gore ili njeno članstvo u NATO. Bugajski važi za nezvaničnog "portparola Pentagona i onih struja koje su prepoznate kao "duboka država"

Komenarišući nedavno usvajanje spornog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je u crnogorskom parlamentu usovjen pod okriljem noći i nakon hapšenja poslanika opozicionog Demokratskog fronta, koji su bili protiv usvajanja tog akta, Bugajski takođe tvrdi "da i dalje ima članova srpske elite i Crkve, koji veruju da Crna Gora pripada Srbiji".

Bugajski za Glas Amerike kaže da mu to liči na ono kako Rusija gleda na Ukrajinu i u tome vidi određene paralele.

Zna da Crnogorska pravoslavna crkva nije priznata na isti način na koji je priznata ukrajinska crkva, ali je, tvrdi, nezavisna i smatra da ne treba isključiti mogućnost da se i to priznanje dogodi u bliskoj budućnosti.

Zvaničnoj Podgorici sugeriše da mora imati svoje institucije da bi održala svoju nezavisnost, a Srbija, ocenjuje, ne može sebi da priušti sukob sa Crnom Gorom, jer će to podriti njen napredak, i ka Evropskoj uniji, ali i kada je reč o stabilnosti u zemlji.

SPREMA SE OFANZIVA U SB UN PROTIV BANJALUKE! Tvrdnja da je Republika Srpska država digla na noge Sarajevo i DEŽURNOG REDARA U BIH VALENTINA INCKA!

Upitan da kaže ko prema njegovom mišljenju stoji iza kampanje u Srbiji i da li se može govoriti o istim snagama koje su pokušale da destabilizuju Crnu Goru uoči izbora 2016. godine, Bugajski kaže "da postoji razlika između toga ko okestrira kampanju i ko je vodi".

Elemente za destabiliaziju Crne Gore Bugajski vidi u Crkvi i Vladi Srbije.

Ne želeći da pominje imena, kaže da oni "moraju da se pogledaju u ogledalo i da vide u šta vode Srbiju i Crnu Goru, ako nastave sa tim putem konfrontacije".

ALBANCI USRED CRNE GORE DIŽU SPOMENIK SRBINU! Crnogorsko Ministarstvo kulture ili ne zna ko je Skenderbeg, ili... IPAK, EVO DA PODUČIMO MALO I JEDNE I DRUGE!

Govoreći o uicaju Rusije na događaje u Crnoj Gori, Bugajski kaže da Moskva, naravno, uvek ima ulogu u svemu tome.

"Rusija nije odustala od pokušaja da destabilizuje Crnu Goru. U suštini, deo ruske politike je da pokuša da destabilizuje NATO iznutra. I dalje može da za to upotrebi srpski nacionalizam, ovo celo pitanje pravosljavlja", naveo je Bugajski, uz napomenu da je Rusija pretrpela veliki poraz u Ukrajini, i, kako kaže, ne želi još jedan kada je reč o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Bugajski tvrdi da Rusija zato podržava SPC što bi, kako tvrdi, moglo da uvede Srbiju i Crnu Goru u nasilje, a da pritom neće posledice trpeti Rusije, već lokalno stanovništvo.

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 4 godine

pa od njega se to i ocekivalo sve su to poltroni amera

Branislav

pre 4 godine

Ovaj navodni analitičar nama poručuje da amerika može da se meša u bilo čije odnose i zastupa bilo koga, pa i Crnu Goru, a da Srbija nema pravo da štiti srpski narod u Crnoj Gori! " analitičaru " znamo mi vaš stav i bez tvoje " analitike. "

master

pre 4 godine

Da si ista gluplji, kvoco bi zrna po dvoristu sa curkama.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija