• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2020

10:48

HRVATSKI ADVOKAT DIGAO ZEMLJU NA NOGE: Trostruko ubistvo u Splitu dokaz da je DRŽAVA U KOLAPSU, sistem ne čisti dilere, građani nemaju poverenje u policiju!

Balkan

HRVATSKI ADVOKAT DIGAO ZEMLJU NA NOGE: Trostruko ubistvo u Splitu dokaz da je DRŽAVA U KOLAPSU, sistem ne čisti dilere, građani nemaju poverenje u policiju!

Podeli vest

Advokat Anto Nobilo ocenio je da trostruko ubistvo u Splitu u subotu puno govori o hrvatskom društvu, ali, kako je rekao, i o državi koja ne funkcioniše, koja je u kolapsu i treba je potpuno rekonstruisati

"Ovakvi slučajevi govore o puno toga - o jednoj socijalnoj patologiji, ali i o našoj državi, državi koja ne funkcioniše. Naime, mi se sada čudimo što građani uzimaju pravdu u svoje ruke, što žele da suspenduju zakon, ali mi smo svedoci svakodnevno da politička elita suspenduje zakon", rekao je Nobilo za zagrebačku N1 tv.

Smatra da je državu potrebno potpuno rekonstruisati.

"Dakle, mi moramo rekonstruisati ovu državu, ukinuti političku partijsku državu, vratiti ustavni poredak, vratiti poverenje u instutciju, čak ponovo izgraditi institucije. Ovo je simptom kolapsa države", rekao je Nobilo.

Smatra da u hrvatskoj državi postoji ozbiljan strukturni problem.

"Smatram da postoji ozbiljan strukturni problem, ne samo u pravosuđu, nego i u celoj državi. Mi moramo državne institucije osloboditi od uticaja partija na vlast, pojedinih stranaka i klijentelizma. Mi ćemo naći veliki broj primera gde se suspenduje zakon i niko ne reaguje", kazao je.

Nobilo za ubicu Filipa Zavadlava kaže da nije pao sa neba i ođednom postao zločinac.

"Politička elita suspenduje pravo na gotovo svakodnevnom nivou", kaže Nobilo i ukazuje na desetine primera gde bez stranačke iskaznice ništa ne može a se napravi.

Politička elita, ističe, u svom interesu suspenduje zakon, pravo, pravnu državu.

"I sada su to pokušali građani. To je logična posledica. Ja to ne odobravam, naravno. Ali ne mogu tome da se čudim", rekao je Nobilo.

Govoreći o slučaju ubice iz Splita, Nobilo je ocenio da je reč o složenom slučaju i da ga treba razmotriti iz korena problema, a prema njegovim rečima to je Centar za socijalni rad, koji je brinuo o toj porodici.

S druge strane, kaže, koliko god sa splitska policija negira, u tom gradu vlada rat narko klanova i oni se obračunavaju gotovo tromesečno.

"Narkomanija je u Splitu prilično raširena, građani to vide, a nema očito poverenja u policiju", kaže Nobilo i dodaje da to što se na društvenoj mreži Fejsbuk skuplja novac za odbranu osumnjičenog za trostruko ubistvo, njemu ne predstavlja problem.

"Oni su ljuti na državu što ne čisti dilere i verovatno počinitelja shvataju kao žrtvu svoje porodice, sistema, nefunkcionisenja sistema i žele da mu omognu da dobije kvalitetnu odbranu", rekao.

Njemu to, ponovio je, nije najveći problem, već je najveći problem kada se opravdava taj zločin.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marin

pre 4 godine

Država u kojoj je dozvoljeno nekažnjeno ubijati već stotinama godina ima buducnost Divljeg zapada.

Biljana

pre 3 godine

Split ima problem sa narkomanijom jos od davnih 60tih. Osudjivati ubistva u odbrani je pravo ludilo. A di su nistali moji Splicani? Ocistiti tu bandu I dozvoliti ovim mladim casnim ljudima da zive I rade mirno I gustaju kao sto smo I mi to nekad radili. Pravda za ovog mladog casnog coveka kome kriminalci I ubice unistavale zivot I zivot njegove produce. Terajte te kariminalce iz vlasti I dilere u celije da rade I doprinesu obnavljanju I razvoju Splita koji su oni unistili.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija