• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2020

08:54

NE, OVO NIJE ŠALA, NEGO OZBILJNA VEST, ZAŠTO SE VALJATE OD SMEHA?! BiH se obavezala da neće okupirati Mesec!

Balkan

NE, OVO NIJE ŠALA, NEGO OZBILJNA VEST, ZAŠTO SE VALJATE OD SMEHA?! BiH se obavezala da neće okupirati Mesec!

Podeli vest

Bosna i Hercegovina se obavezala da neće okupirati Mesec ni druga nebeska tela, piše u dokumentu koji je ratifikovan u četvrtak na sednici Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu

Reč je o Ugovoru o načelima kojima se uređuje delovanje zemalja u istraživanju i korišćenju svemira kojim se BiH obavezuje, između ostalog, da neće u svemiru koristiti nuklearno naoružanje.

U ugovoru stoji da svemir, uključujući Mesec i druga nebeska tela, nije predmet nacionalnog prisvajanja na osnovu zahteva za suverenitetom, putem korišćenja ili okupacije, ili bilo kojim drugim sredstvima.

- Pravila korišćenja svemirskih resursa mogla bi pričekati, bar dok se ne urede ovozemaljska - izjavio je za Radio Slobodna Evropa Mirko Šarović, poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Parlamentu BiH.

ANDRIĆ JE ZA BOŠNJAKE VEĆI ZLOTVOR OD HITLERA, A HANDKE SRPSKI OSVAJAČ! Nenad Kecmanović brutalno razobličio Sarajevo i Zagreb, OVO SE NE PROPUŠTA...

Foto: Pixabay

- Nećemo da kažemo da je ono nebitno i nevažno, ali u ovoj našoj zbilji, stvarnoj životnoj i političkoj, treba dati šansu onim našm životnim pitanjima boljeg života, ekonomije i razvoja kao dominantne teme. Sve ostalo je margina i smatram da možda nije vreme za pitanje te vrste, ne samo ovog nego i drugih - naveo je Šarović.

Većina poslanika koje je RSE anketirao u holu zgrade Parlamentarne skupštine BiH, međutim, nije ni znala šta se nalazi u materijalu kojim se BiH obavezuje da neće okupirati Mesec i druga nebeska tela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Е неће више Мујо ковати "коња по мјесецу"...! Забранио му ... - Бакир...!!

esad

pre 4 godine

Bolje i ovaj nego Kumanovski i Rezolucija 1644 ili koja već... Plačite!

Samosvesna građanka

pre 4 godine

BiH se obavezala da neće okupirati Mesec! А да ли ће сада да врате онај део Месеца који је Мујо давно окупирао и на нјему још увек поткива свог конја?

Pera Bandera

pre 4 godine

O moj Mujo, što se s tobom desi, kad te nema na staroj adresi? Ne vidim ti ozareno lice na vratima stare kovačnice! Vedro lice namrštila Fata: "Ost`o Mujo bez čvrstog alata! Mjesec sija, ali ne k`o prije, sada lice za oblakom krije. Nema više na mjesecu Muje, niti ljubi, niti više kuje"!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija