• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zena.blic.rs

18.01.2020

10:06

NASTAVNIK U SREDNJOJ ŠKOLI ZAKLJUČAO UČENICU U KABINET, dao joj čašu, i onda... Jeziva ispovest žene iz komšiluka!

Balkan

NASTAVNIK U SREDNJOJ ŠKOLI ZAKLJUČAO UČENICU U KABINET, dao joj čašu, i onda... Jeziva ispovest žene iz komšiluka!

Podeli vest

Nana Nadarević je PR iz Zagreba koja je pozvala žene da sa njom na Instagramu podele svoja iskustva o seksualnom uznemiravanju. Ni slutila nije da će dobiti preko 600 priča, a dobar deo njih objavila je na Instagramu

Nena je ovaj poziv na društvenim mrežama objavila, kako kaže, inspirisana filmom "Bombshell", u kome stariji muškarac seksualno uznemirava mlađe koleginice.

- Želela sam da progovorim o toj sivoj zoni koju mnogi ne smatraju seksualnim zlostavljanjem. To krene još u školi, kada dva dečaka drže devojčicu, a neko je dodiruje po zadnjici i grudima i to se kao smatra normalim, a na nešto suptilnije načine nastavlja se na fakultetu, a potom i na poslu. To su situacije u kojima šef ili kolega komentarišu koleginici grudi, koja se zbog toga oseća nelagodno ali nije sigurna da li treba da reaguje, a ako i treba, nije sigurna kako. Mnoge žene nisu ni svesne da takvo ponašanje muškaraca nije u redu. Zapravo, čim sebi postavljate pitanje da li je to u redu, sigurno nije - objasnila je Nana, a prenosi Index.hr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ja u tvom ekranu.

A post shared by ?Nana Nadarević? (@suddenly_nana) on Jan 8, 2020 at 11:52am PST

Tako, nastavlja Nana, žene paze da se ne oblače previše izazovno ili da ne daju muškarcima signale koji bi mogli da budu pogrešno protumačeni.

- Važno je shvatiti da to nije normalno. Živeti u strahu zbog kog ograničavaš svoju slobodu da se izražavaš na bilo koji način, pa čak i odećom, ne može da bude normalno - kaže Nana, koja već dva dana lista ispovesti koje joj stižu od stotina žena i to širom regiona.

- Javljaju se žene raznih profila, od onih koje žive u manjim sredinama, do zaposlenih u advokatskim kancelarijama u velikim gradovima. Poruke šalju sa svojih profila, ne skrivajući identitet i s dozvolom da ih se dalje objavi. Ovo sve što mi stiže je vrlo tužno, ali daje nadu jer vidim da žene koje mi se javljaju to ne pišu samo meni, već žele da to objavim i da budu podrška drugim ženama. Ja samo klikćem i objavljujem, ne komentarišem, ne želim ništa tome da oduzimam ni dodavaje jer ovo što se dogodilo je impresivno samo po sebi - zaključuje.

Pročitajte neke od ispovesti:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Uz svo dužno poštovanje prema ženama koje su u situaciji da trpe nekog skota od šefa jer su se našle u nezavidnoj situaciji iz ko zna kojih tragičnih razloga, veoma veliki broj žena i te kako koriste tu " slobodu izražavanja", bilo odećom, bilo silikonskim implantatima, bilo postupcima kojima grade ili pokušavaju da grade karijeru. A sa druge strane su dve vrste muškaraca. Prvima se gade takve prakljače i veoma brzo od istih tih dobijaju epitet "gej", drugi izlaze u susret ponudi pri čemu ili čine usluge, tada su "carevi" ili iskoristi ali dotična ne dobije očekivanu korist, tada vrište "silovanjeeeee".

kiki

pre 4 godine

Au sad ce feministicki odred da te razapne na terazijama

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija