• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

20.01.2020

08:21

OPASAN ČOVEK! MILO: SPC JE OTELA IMOVINU CRNE GORE! Mi sada vraćamo ono što je naše! Crnogorski predsednik preti crkvi!

Balkan

OPASAN ČOVEK! MILO: SPC JE OTELA IMOVINU CRNE GORE! Mi sada vraćamo ono što je naše! Crnogorski predsednik preti crkvi!

Podeli vest

Crkve su u vlasništvu države, a ne u vlasništvu SPC. Ta imovina je uzurpirana u periodu od 1986. do 2000. godine, tvrdi Đukanović

Crnogorski predsednik Milo Đukanović poručuje da mu ne pada na pamet da odustane od spornog 'zakona o slobodi veroispovesti' i otvoreno kaže da će crkve i manastiri biti oteti SPC! Te crkve i manastiri, ističe Đukanović, SPC je otela u periodu od 1986. do 2000. godine!?!

Prema njegovim rečima, reč je o 'odgovornom poslu povratka državne imovine koje je od nje uzurpirana u poslednjih tridesetak godina'!? Ova Đukanovićeva skandalozna izjava dolazi samo dan posle saopštenja šefa vojnog komiteta NATO, maršala Stjuarta Piča, koji je rekao da je taj vojni savez poslao u Crnu Goru kontrahibridni tim za borbu protiv ruskih pretnji. Taj tim, međutim, kako ocenjuju stručnjaci i predstavnici crnogorske opozicije, služi za medijsku borbu protiv SPC i Srba u Crnoj Gori i za otvaranje prostora za propagandno delovanje!

Preti mu zatvor

Đukanović odlazi na smetlište istorije. Neka se pripremi da iza rešetaka razmišlja o zločinima i pljačkama
Jole Vučurović, poslanik DF

NATO ne pomaže

Đukanović naglašava da je sporni zakon donet da doprinese vladavini prava i nezavisnosti Crne Gore.

- Crna Gora ne otima imovinu SPC jer je ta imovina zapravo vlasništvo države koje je uzurpirano u periodu između 1986. i 2000. godine. Za vreme trajanja nezavisne crnogorske države i trajanja crnogorske pravoslavne crkve, sva imovina kojom je raspolagala crkva bila je u državnoj svojini. Tako stoji u svakom aktu - navodi Đukanović, dodajući da nakon nestanka crnogorske države niko nije posezao za državnom svojinom nad objektima koje je koristila nekadašnja Crnogorska pravoslavna crkva.

- Do bespravnog otuđivanja dolazi u periodu kad Crna Gora pokušava da ustanovi katastar i poziva sve subjekte da registruju svojinska prava. Tada SPC dobar deo te državne imovine upisuje na svoje ime i ona nema nikakvih dokaza o pravno valjanom sticanju te imovine - ističe Đukanović.

Komentarišući ove navode, poslanik opozicionog Demokratskog fronta Jole Vučurović kaže da su sada sasvim očigledni tragovi mešanja NATO u krizu u Crnoj Gori, čiji je Đukanović "najobičniji sluga".

Arhiepiskop Elpidorof pisao Pompeu: Milo Đukanović krši sva prava Srba!

Foto: Informer DN

Arhiepiskop američki Vaseljenske patrijaršije Elpidofor uputio je pismo državnom sekretaru SAD Majklu Pompeu u kojem ga upozorava na kršenje ljudskih i verskih prava pravoslavnih hrišćana u Crnoj Gori.
U pismu koje je na sajtu objavila Mitropolija crnogorsko-primorska SPC, arhiepiskop je naveo da kao predsednik Sabora kanonskih pravoslavnih episkopa u SAD izražava 'posebnu zabrinutost pravoslavnih hrišćana za "braću i sestre" u Crnoj Gori, koji podnose narušavanje verskih sloboda'.

- Kontrahibridni tim NATO može da se vrati u rupu iz koje je izmileo. Đukanović se vara ako misli da će ga NATO spasiti i pomoći da otima svetinje SPC. On odlazi na smetlište istorije, gde su otišli svi diktatori. A onda neka se pripremi za procesuiranje i da iza rešetaka razmišlja o zločinima i pljačkama koje je počinio - podvlači Vučurović.

Tim za napad

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan ocenjuje da NATO sigurno nije u Crnu Goru poslao kontrahibridni tim, nego tim za ofanzivni nastup i hibridno ratovanje.

- Cilj je da se ometa istinito informisanje i otvori prostor za propagandu. Masovnost i odlučnost protesta iznenadila je Podgoricu, ali i zapadne stratege, koji su odlučili da stvar uzmu u svoje ruke. Međutim, i ta procena je loša jer nikakvi NATO timovi ne mogu poremetiti suštinu zahteva SPC - zaključuje Karan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 4 godine

Sada je vreme da zbacite tog skota sa vlasti i pravo u corku do kraja zivota. Jadna mu majka. Sto nerodi kamen bar bi svinje imale korist.

AMFILOHIJE: Vlast će pregovarati sa mnom, a ne sa Beogradskom patrijaršijom!
Društvo

AMFILOHIJE: Vlast će pregovarati sa mnom, a ne sa Beogradskom patrijaršijom!

Mitropolit crnogrsko-primorski Amfilohije rekao je u izjavi za portal Standard da će eventualne pregovore o temeljnom ugovoru, vlast u Crnoj Gori voditi sa njim, a ne sa beogradskom Patrijaršijom. On je poručio da u eventualnom ugovoru neće biti reči o statusu Mitropolije, rekavši da je ona već autonomna i da je bila samostalna kroz vekove

19.01.2020

23:46

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija