• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo

21.01.2020

10:11 >> 10:13

MEDICINSKE SESTRE ZATEKLE NAČELNIKA GOLIĆA SA PACIJENTOM U ANESTEZIJI?! Skandal trese region!

Balkan

MEDICINSKE SESTRE ZATEKLE NAČELNIKA GOLIĆA SA PACIJENTOM U ANESTEZIJI?! Skandal trese region!

Podeli vest

Banjalučka policija uhapsila je načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS dr Darka Golića zbog pokušuja nasilne obljube pacijenta. Ceo slučaj prijavile su medicinske sestre koje su zatekle Golića kako seksualno uznemirava nesrećnog muškarca (36)

- Odmah smo slučaj prijavili policiji i zatražili da se detaljno ispita jer nam je cilj da svi naši pacijenti budu zaštićen. Poslovodstvo UKC-a RS saznalo je od radnika dežurne službe da se dr Golić neetički ponašao prema pacijentu. Odmah smo slučaj prijavili policiji i zatražili da se slučaj ispita, pošto nam je cilj da svi naši pacijenti budu zaštićeni - izjavio je dr Vladan Đajić.

Đajić je dodao da je pacijent svetinja i momentalno pokrenuo disciplinske mere prema osumnjičenom Goliću i suspendovao ga s posla. Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je da su u toku istražne radnje i da za sada ne može da saopšti više informacija.

Monstruozni incident dogodio se u ponedeljak u prostorijama Kliničkom centru, kada je načelnik Darko Golić otišao do pacijenta. Ceo slučaj prijavile su medicinske sestre koje su zatekle Golića kako seksualno uznemirava nesrećnog muškarca.

UHAPŠEN NAČELNIK KLINIKE ZA INTENZIVNO LEČENJE! Osumnjičen za obljubu pacijenta!

On je dodao da će prema uhapšenom radniku biti preduzete sve zakonom predviđene mere.

Utvrđuju se okolnosti ovog bizarnog slučaja u Republici Srpskoj. U koordinaciji s Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvetljavanja svih okolnosti krivičnog dela - navode iz banjalučke policije.

Pokrenuta istraga

Utvrđuju se okolnosti ovog bizarnog slučaja u Republici Srpskoj. U koordinaciji s Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvetljavanja svih okolnosti krivičnog dela - navode iz banjalučke policije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dobravoljajenajbolja

pre 4 godine

BANJALUKA - Darku Goliću, načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje koji je osumnjičen za obljubu nad nemoćnim licem predložen je pritvor, potvrdio je njegov advokat Jevto Janković a odluku će donijeti Osnovni sud u Banjaluci. Janković je istakao da će se u znak protesta Golić braniti ćutnjom i rekao da se uradi sve kako bi dokazalo da je spasio čovjeka po svojoj etici"rekao je za to za šta me sumnjičite nisam uradio. Mi se uzdamo samo u materijalne dokaze koji ne lažu" kazao je Janković. Nije precizirao šta je istina ali je rakao da će se svi šokirani kada se sazna šta je istina. Na pitanje ko bi želio da mu namjesti ovako nešto, Janković je rekao "vidjećete". Dodao je da se o čovjeku sa 35 god staža i koji nije član režimske stranke te da je očekivao najveću zahvalnost jer je spasao život mladom čovjeku koji je 52 dana bio u komi. "Ja kao čovjek pa tek onda advokat, užasavam se doktora koji su zahvaljujući stranci postali stručni i pametni. Još je gore u pravosuđu. Neko ovom ludilu mora stati u kraj gdje su uništeni moral i struka. Darko Golić je jedan od najstručniji u regiji vezano za anesteziju"kazao je Janković. Dragomir Golić, brat osumnjičenog Golića, je samo kratko prokomentariso "pravda je spora ali dostižna".

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija